שלום לך
אמנם אני לא רב, אבל אנסה לחשוב איתך על הדילמה שאת ניצבת בפניה מתוך נסיון שיש לי בשטח, והכרות עם עולם הלימודים אחרי י”ב ועולם העבודה שאחריו.
חסרים לי כמה נתונים כמו איפה את לומדת היום, מהו את אוהבת לעשות או באיזה תחום חשבת להתפתח בחיים, וכן מה הסגנון הבסיסי של הבית אבל אנסה לענות תשובה כללית מספיק. במידה ותרצי הכוונה יותר קונקרטית אשמח להמשיך להיות איתך בקשר.
הסוגיה הראשונה – “אני רוצה להיבנות ולהקים בית של תורה”
איזה יופי! כמה טוהר וקדושה יש במשפט הזה. שאיפה להקים בית של תורה הינה מיוחדת ולחלוטין לא ברורה מאליו . יש מאחורה ערכים ואמונה חזקה, ואפילו הבנה של המחירים הנלווים למשפט הזה. ” אדם כי ימות באהל”- באהלה של תורה הכתוב מדבר.
בחורה שבוחרת בצורה מושכלת שהיא רוצה להקדיש את שנותיה הראשונות, ואולי את כל חייה לתורה – הרי שזה הצהרת כוונות גדולה מאין כמוה!
ויחד עם זה אנחנו צריכים להיות מחוברים למציאות “דברה תורה בהווה” כדי שתוכלי לפרנס בית שבו הגבר שקוע בעולמה של תורה, הרי את לוקחת על עצמך תפקיד נוסף של עול הפרנסה.
ופה נכנסת הסוגיה של במה להשקיע כרגע. האם בלימודים של מקצוע(תכף נדון איפה והאם תואר) או בבניית האישיות והקומה הרוחנית.
התשובה היא, לפי מה שנראה לי, היא גם וגם. את צריכה לקחת בחשבון את הצורך לפרנס מהרגע הראשון ואת ההשתדלות שאת צריכה ובוחרת לעשות לשם כך ויחד עם זה – לא להזניח את החיזוק האישי והרוחני שאת זקוקה לו בשלב זה של חייך כדי לשמור על החום והתשוקה לבנית בית של תורה וערכים חזקים.
הסוגיה השניה “ההורים שלי מאד מתנגדים לרעיון הן מבחינת המרחק והן מבחינת לימודי המקצוע”
אני רוצה שנדבר על התמיכה של ההורים. משמח לראות כי את מבינה שזה נושא חשוב ולא שולי, זה מראה על בגרות אישית שלך. אחד הדברים החשובים ביותר שמגלים אחרי החתונה, ובטח אחרי הלידה הראשונה בעזרת ה’ – עד כמה התמיכה של ההורים היא דבר קריטי. ההורים שלך גידלו אותך עד כה, והם מתווים איזה דרך שהיו רוצים לראות אותך בה. כמו שאמרתי אני לא יודעת מאיזה בית את מגיעה, אבל לא ככ משנה לאיזה זרם את משתייכת, התמיכה של ההורים מאד חשובה ומשמעותית. יש משפט סיני חכם שאומר ” לגדל ילד צריך אמא בריאה, ואמא בריאה צריכה כפר שלם”
במהלך חיינו אנחנו צריכים את המשפחה שתתמוך בנו נפשית, שתוכל פיזית לעזור, ושתהיה שם מורלית לחיזוק ושייכות.
בסוף כיתה י”ב אולי קצת קשה לראות את זה, אבל אני יכולה להגיד לך שהורים אומרים לילדים שלהם דברים מתוך דאגה אמיתית וראיה של המציאות העתידית בצורה מפוקחת. יחד עם זה את לא צריכה לותר על החלום שלך לבית של תורה, אלא להבין איך הדברים יכולים ללכת יחד.
הסוגיה שלישית ” אני חושבת שלעשות את ההשתדלות זה לא רק בתואר אלא לימודי תעודה זה גם בסדר”
אני מסכימה איתך לחלוטין. כמות המקצועות בהם אפשר להתפתח ולהרויח ולפרנס היא גדולה. צריך להבין במה את טובה ובמה את רוצה לראות את עצמך עובדת בעתיד. אל תקדשי את התואר כמו שאל תזלזלי בו. יש תחומים בהם התואר הוא מאסט כדי להתקדם ולפרנס בצורה ראויה, ויש שבהם התואר לחלוטין לא רלוונטי.
עכשיו נדבר לגופו של ענין:
סמינר אופקים נחשב “הכוילל של הבנות” ואכן נותן מעטפת חמה ובונה של תורה והתפתחות אישית רוחנית, יחד עם לימודי תעודת הוראה או לימודי תעודה בתחומים שונים.
המרחק, ההתנגדות של ההורים ומגוון המצומצם של אפשרויות למידת המקצוע שמים סימן שאלה על ההתאמה.
בעיני את צריכה לראות האם יש מקום שיוכל לענות על כל רצונותיך:
מקום לצמיחה רוחנית
מקום ללימודים ברמה שתתן לך לפרנס אחריהם
מקום שההורים יהיו שמחים ויתמכו בך.
אני יכולה להגיד שיש היום יותר ויותר מקומות במרכז הארץ שעונים על הדרישות האלה, ואשמח לחשוב איתך יחד מה יכול להתאים לך ברמה האישית.
מעריכה מאד את היכולת שלך לעשות דיון בוגר ואחראי על הנושא הזה, ומקווה שפתחתי לך צוהר קטן לראיה רחבה יותר של הסוגיות.
זמינה עבורך במייל ואם תרצי נתאם שיחה
אודליה
oporush@gmail.com