שלום לך.
דבר ראשון אני שמחה לשמוע שאת נמצאת בטיפול פסיכולוגי. אני מאמינה שהטיפול יתרום לך ויעזור לך להבין ולמצא את מרומך בעולם בכלל, ובעולם הסבוך של אהבה בפרט. טיפול פסיכולוגי טוב יכול לארוך זמן ואת תוצאותיו תוכלי לפעמים להרגיש רק זמן מה אחרי שאת נמצאת בו במשך תקופה ואולי אפילו אחרי. זאת אומרת, שגם אם כרגע את מרגישה שאת צריכה הרחבה של הטיפול, כדאי לזכור שהעבודה החשובה שלך נעשית שם, ואולי אפילו לשתף את המטפל שלך בכך שאת מרגישה שאת זקוקה להרחבה.
לבקשתך אכתוב לך קצת ממה שאני יודעת על מה שכתבת ” אני אוהבת את מי שלא אוהב אותי ולא אוהבת את מי שאוהב אותי”. זה משפט מאוד מורכב שיכולות להיות לו הסתכלויות ופרשנויות רבות, החל מתיאוריות התקשרות שעוסקות בקשר הראשוני שחווית בעולם, דרך מנגנוני הגנה שלימדת את עצמך להשתמש בהם אחרי ניסיונות כושלים באהבה עם האנשים הנכונים, וכלה בדפוסים שלמדת בצפייה בסביבה הקרובה אלייך. העולם של תיאוריות פסיכולוגיות הינו מורכב ועשיר והמורכבות שלו נובעת – בין היתר, גם מהעובדה שאנו אנשים שונים בתכלית, עם חוויות שונות, עם הסתכלות שונה. וכאן באמת בא לידי ביטוי היתרון של טיפול פסיכולוגי שמכיר אותך ביותר מ5 שורות ויכול לעבוד איתך על ההקשר הספיציפי של התחושות עליהן את מספרת.
אני בכל זאת חושבת על הסבר דינמי למה שאת מתארת. הסבר שמגיע מהילדות שלך, אולי אפילו הילדות המוקדמת מאוד- מי היו ההורים שלך? איך היתה החוויה המוקדמת שלך בקשר איתם? האם קיבלת אהבה ללא תנאים? עם תנאים? ואם כן, מה היו התנאים?
אני לא רוצה לפתוח ולעזור לך לענות תשובות כי באמת חסר לי כל כך הרבה מידע ולפעמים התשובות קשות… אבל זה כיוון אחד, ואולי הוא נכון, אולי הוא לא אבל הרעיון הוא לשאול שאלות- ממתי את מרגישה ככה? למה את חושבת שזו החוויה שלך ולא אחרת?
ועכשיו אתייחס לבקשתך לכלים פרקטיים להתמודדות עם הנושא. זו בקשה כל כך הגיונית- במקביל לעבודה על עצמך ולמפגש שלך עם מקומות פנימיים בתוכך, את רוצה לדעת מה עושים, איך מתמודדים עם הקושי הזה מחוץ לחדר הטיפול.
שוב, אני לא יודעת מי את ומה עברת, אבל, כיהודייה מאמינה, אני מאמינה בכל ליבי שה’ אוהב אותך, ושאצלו אין “השפעה רגשית” לכך שאת מסוגלת או אינך מסוגלת לאוהב אותו בחזרה. יש מקום- לא פיזי, אלא מהותי, בעולם, שבו את פשוט אהובה בלי כל הסיבוכים שקיימים מסביב, בלי השאלה אם המבנה הרגשי שלך נכון או לא. בלי חישובים של רווח והפסד, בלי רגשות אשם. פשוט, ה’ שלח אותך לכאן והוא אוהב אותך. וזה אולי לא כלי מעשי בנוסח עשי כך או אחרת אך בהחלט זו מחשבה שיכולה לשחרר אותך קצת מהטורדנות שנלוות לתחושות שתיארת קודם.
באופן מעשי יותר ישנם כלים קוגניטיביים שתפקידם לשנות מעגלי חשיבה שאינם יעילים. לפי תיאוריה פסיכולוגית זו, המטרה היא למצא את אמונת היסוד שמובילה בחשאי את ההטיות הקוגנטיביות שלנו, ולהתמודד איתה. ישנן שתי אמונות יסוד שמוכרות בספרות המקצועית והן: חוסר ערך, וחוסר יכולת. את יכולה לנסות (בעדינות בבקשה…) למצא ולשייך את עצמך לאמונת יסוד אחת ואת המסקנה שלך להביא את חדר הטיפולים. שם, אני מקווה, תוכלו את והפסיכולוג שלך לחשוב על הדרכים המעשיות להתמודד עם האמונה הזו.
לסיכום אני אשמח אם תזכרי מספר דברים:
כדאי להבין שיש דברים שבאמת לוקח זמן להבין אותם ולהתמודד איתם.
את בדרך הנכונה!!! הלכת לטיפול, כל הכבוד לך על האומץ וההבנה.
יש דרכים שונות לברר מה עומד מאחרי השיבה הזו ואיך ניתן להתמודד איתה, יחד עם המטפל שלך אני מקווה שתמצאי את הדרך הטובה יותר עבורך.
ה’ אוהב אותך.
וכמובן, אם את רוצה להרחיב בנושא מסויים, או, אם את מרגישה שהמטפל שלך אינו המטפל המתאים, תפני אלינו ונשמח להקשיב, להרחיב ולעזור במה שאפשר.
שלך
נועם
noam.shnoor@gmail.com