לפני הכל, רוצה להודות לכם על הזמן שאתם מקדישים. אין מילים, לא מובן בכלל. תודה!
אז כך, עוברת תקופה ארוכה קשה מאוד. לא רוצה להישמע מתלוננת, אבל כבר אין לי כוחות ולא יודעת לשים את האצבע על הבעיה.
אני לא יודעת להגדיר מה הבעיה מרוב בלבול וייאוש.
קצת עלי: רווקה בת 26 פלוס כבר 5 שנים בשידוכין, ב"ה עשיתי תואר ועובדת. אין לי סיפוק גדול מהעבודה היומיומית, הייתי רוצה להרגיש יותר הנאה.
לגבי שידוכין, יצאתי עם לא מעט. חלקם אני הורדתי וחלקם הורידו ולפעמים זה היה הדדי.
אפשר לומר שבגיל 23 מצאתי את עצמי בנקודת שפל שלא חוויתי, הייתי מתוסכלת, הייתי עצבנית, התחצפתי להורים, כעסתי על משפחה, על עצמי ועל אלוקים. פחות התפללתי, פחות נפגשתי עם חברות. הרגשתי בודדה, הרגשתי שלא מבינים אותי. ובעיקר שיוויתי להתחתן.
בתוך כל הכאוס והכאב, לא נחתי לרגע, תמיד ניסיתי להתקדם ולחפש להשתפר. הלכתי לקורסים של חזון ביטחון עצמי, שיפור מערכות יחסים, ושום דבר לא עזר. חזרתי להתפלל לאבא בשמיים והחזיק לזמן קצר.
התחלתי ללכת לפסיכולוגית ועד היום אני אצלה. דיברתי איתה המון על היחס ביני לבין ההורים, על מימוש עצמי, על הלחץ שיש לי בזמן פגישות ולפניהן, בזמן שמציעים לי… אממה שבהחלט אני מרגישה שיש שיפור קל, אבל זה שיפור קטן בעיני. לא מספק אותי בכלל.
עדיין מרגישה מתחים ושיפוטיות מצד ההורים שלי.
אני יודעת שיש את החלק שלי שאני צריכה לעבוד עליו כמו לנשום לפני שאני מגיבה, להרגע לפני ההתפרצות. ויש את החלק שלהם שאני לא יכולה לצפות לקבל מהם כי הם לא עומדים לשנות ולהשתנות, הם גם בטוחים שאני הבעייה וכו'
אין לי כוחות לשאת חוסר הדדיות.
אני בעיקר מתוסכלת שעברתי כל כך הרבה ועדיין אין שיפור ניכר ביחסים עם ההורים או ברמת הלחץ.
אני כבר שוקלת לסיים עם הפסיכולוגית. הוצאה כבדה שכמעט ואני גם מתחרטת על כך, יכולתי להתקדם כלכלית בזמן הזה וכו'
מרגישה שאני נשארת מאחור, תקועה. כאילו שום דבר לא מתקדם.
אני מפחדת. אחותי בת 23 צעירה ממני כבר בעניין לשמוע, ואני בלחץ מה יהא עלי.
אני מסתבכת בלשאול את השאלה.
בעיקר מפחדת שיש בי בעיה שמונעת ממני להתחתן.
הבעיה שאני חושבת היא: שאני לא מסתדרת עם הסביבה הקרובה שמתבטאת בעיקר בריבוי ויכוחים, אני מרגישה חריגה בקרב אחיותי ומשפחתי הקרובה, שאני פחות נהנית בחברתם, אני חושבת שהם לא מקבלים אותי, ההורים לא מבינים אותי, שיפוטיים כלפי, לא מראים לי חום ואהבה שאני כל כך זקוקה, אני יודעת שאבא מראה חום לאחים אחרים. אני נתפסת בעיניו כחצופה, כוחנית ולכן הוא סולד מכך. אמא, גם תופסת אותי כמתימרת לדעת הכל ושתלטנית. מאוד קשה לי עם זה.
שוב, אני מרבה להתווכח ולהצטדק.
אני מרבה להסביר את עצמי ושלא בכוונתי לריב עם משהו, חוץ מלהבהיר את אמירותי.
אציין שאחיותי פחות נלחצות ממני או חושבות שאני משתלטת עליהן, הן כן מאירות את עיני שלא תמיד נעים לדבר איתי. אבל פחות שיפוטיות כלפי כמו ההורים.
הרבה זמן לא שפכתי את הכמות הזו ותמיד מרגישה לא נעים.
האם אני נורמלית במי שאני? זה בסדר שאני נוטה להיכנס לויכוחים? למה אני לא רגועה ויכולה לנהל שיח רגיל בלי התנצחויות?
האם זה מה שמעכב אותי מלהתחתן?
האם אני קשה עם עצמי?
תודה על הכל!!