שלום לך יקרה
מתנצלת על העיכוב במתן התשובה
יתכן ופסק הזמן הזה ייצר שינוי בפרטי השאלה או באי אלו דיוקים בה- ואני מקווה כי רק לטובה (בכל אופן אם תרגישי שמשהו לא רלוונטי כרגע והשאלה מקבלת מימד אחר מבחינתך, תוכלי לפנות אלי באישי ולקבל תשובה מיידית בעז”ה)
אז קודם כמה מילים, אליך, אל האיכות שיש בך, איכות שמשלבת בד בבד: רצון לשמירה על טוהר נפשך ורמתך הרוחנית, יחד עם רגישות נפלאה לבן אדם לחברו.
לא פעם אנשים מתמקדים רק במימד אחד ורומסים את האחר.
ואת לא ממהרת להכריע מנסה לאמוד בשיקול דעת רווח מול הפסד- זה אומר יותר ממשהו על הבגרות שלך, על האחריות שלך כלפי עצמך וכלפי חברותיך. אין לי ספק כי את בחורה משכמה ומעלה.
ולגבי התשובה:
את מציגה תמונת מצב בו אתן שמונה חברות שלכאורה שומרות על גדרי הצניעות (אורך חצאית) שומרות על עצמכם מהחשפות לא ראויה לאינטרנט- וחוששות מבת אחת שנכשלת בדברים הללו שמא היא “תקלקל” אתכם, כלשונך. אני לא שומעת צד שאומר: אולי אנחנו נשפיע עליה לטובה- מעניין מדוע? (האם הוא לא קיים/ האם לא חשבת עליו/ האם מידת הסבירות היא נמוכה)
החשש שלנו כקבוצה להתקלקל מבת אחת שאני שומעת מדבריך שהמעמד החברתי שלה נמוך, לרב מספר לנו משהו על עצמינו. מספר לנו על המקום השברירי בו אנחנו עומדות, מקום שלא בטוח האם יצליח להשאר חזק דיו, מקום שחושש שמא יתקשה לעמוד מול פיתויים שונים כדוגמאת לבוש שאינו הולם, מדיה לא ראויה.
נראה לי, כי הבחורה הזו בפני עצמה לא כ”כ מאיימת בהשפעה שלה כמו המציאות שלכן במקום שאינו מספיק חזק ואיתן בהשקפת החיים שלו, אינו מספיק חזק ואיתן באמון שלכן בעצמכן.
נראה לי שהמבט צריך להתרכז בכן:
אני מזמינה אותך לחשוב מה יכול לעזור לכן כחברה לבסס את השקפת החיים שלכן. מה עשוי לחזק אתכן בצניעות ממקום בוחר, מעמיק ולא רק ממקום של “לא מרשים בבית/ בסמינר” “יצא עלינו שם רע” “יענישו/ יכעסו עלינו” אלא ממקום שמבין את היופי של המצווה הזו, את הסוד העצום שהיא מסתירה מאחוריה, את איכות החיים שהיא מעניקה למי שדבק בה. מקום שמעריך בנות שיודעות מהי המשמעות האמיתית להיות בת של השם.
חשבי מה יכול לגדור אתכן ברמה האישית מפגעי הטכנולוגיה לסוגייה השונים. ושוב, לא רק ממקום של “הרבנים אמרו” “אוי ואבוי אם מישהו ידע” אלא ממקום בוחר, ממקום שמבין עד כמה טהרת נפש הוא דבר חשוב, דבר אצילי, מודע עד כמה הנפש שלנו רגישה וכמה קל לקלקל וכמה חבל… מקום שמעריך בני אדם ששולטים על עצמם, ששמים לעצמם גדר, שדוחים סיפוקים, שיש בהם נחישות ועמוד שדרה.
אלו נושאים שהייתי כ”כ שמחה לו תוכלנה להעשיר את עצמכן בהם דרך שיעורים/ הרצאות/ ספרים, לעיתים גם בתוך סמינר גדול אפשר למצוא מורה אחת (לאו דווקא מחנכת) שניתן לדבר איתה בצורה פתוחה על נושאים שמטרידים- הרווח הוא עצום.
את מצויה בגיל של בניית זהות אישית, גיל שבו אנחנו מתחילים להפעיל ביתר שאת את כח הבחירה שלנו. אנחנו מחפשים עצמאות ובודקים כל דבר עם המון סקרנות- אלו מתנות נפלאות שעם הכוונה נכונה אפשר לבנות בעזרתן דמות יציבה, בוגרת ומרשימה- ואת ראויה לה.
מאחלת לך המון הצלחה
ומזמינה אותך לליבון נוסף אם יש צורך
פורים שמח
יעל