שואלת יקרה
אני קוראת את שאלתך, ומעריכה מאוד את הכנות העצמית שלך והרצון שלך לעזור לעצמך. את מתמודדת עם עולם הרגשות בגיל המאתגר-גיל ההתבגרות, וטוב שאת פונה להתייעץ.
אני מקווה לסייע בתשובתי בע"ה.
אז את מתארת כהמשך לשאלה הראשונה, שהנטייה ל"התאהבות" פוגשת אותך מול בחור. אני מבינה שזה קצת מלחיץ אותך זה שהמחשבות הן בתדירות גבוהה והרגשות בעוצמה רבה, זה לא עובר ומה יהיה הלאה?! איך מוציאים אותו מהראש?! אני יכולה להבין את המועקה כי את לא יודעת מה לעשות עם כל המחשבות והרגשות הללו וזה מעמיס מבפנים.
אני שמחה שתשובתי הקודמת סדרה לך קצת את הדברים, גיל ההתבגרות והלגיטימיות לעוצמה הרגשית וטוב שאת מקבלת את עצמך במצב הזה אבל גם רוצה לפתור את עניין המועקה וההתעסקות התמידית. ואפשר להבין זאת לגמרי ,זה רצון בריא אפילו.
וקודם כל חשוב לנסות לא להילחץ מהמצב. וחשוב שתתני לנפש את הקצב שלה לשחרר את אותו בחור.
אני מזמינה אותך לקחת נשימה עמוקה. ולקבל את עצמך עם התכונה הנפלאה של חברותיות ורגש רב. זה כוח אדיר שיש לך ותוכלי בע"ה לזהות בהמשך החיים את המקומות שהכוח הזה יסייע לך בתפקידך בעולם ובע"ה בבית שתבני. וכן, כתבתי לך בעבר שזה תואם את גיל ההתבגרות. זו עדיין דעתי בעניין .
יכול להיות שהוא פשוט מצא חן בעינייך גם ברמה החיצונית, זה טבעי ובריא בגיל התבגרות להתעניין בבני המגדר השני, ז"א בנות מתעניינות בבנים ולהפך. במגזר החרדי הגבולות מאוד ברורים, ולא תמיד יש מקום ועם מי לדבר על הרגשות הללו, לכן טוב שכתבת. ובכל מקרה, אין לך מה לעשות עם כל הרגשות האלו בגיל הזה ולכן אני יכולה להבין את המועקה שאת חשה בגלל המצב.
אני מבינה שאת לא בקטע של טיפול וזה בסדר, לכל אדם יש הסתכלות שונה על טיפול. והכל תלוי באיזו מידה זה פוגע באיכות החיים שלך. רק אציין שייתכן שבשיחה טיפולית יכולת יותר לפתוח את הנושא ואולי להבין למה דווקא הוא "נתקע" לך בראש, מה מצאת בו כלכך. אולי זה גם יוכל לעזור לך לשחרר אותו.
כתבת שאת מעריכה אותו ואת ההתלהבות שלו והמידות שאת רואה בו, ואלו גם סיבות מספיקות בשביל להתאהב בשלב ראשוני. אגב, בשאלתך הראשונה תארת בפירוט את הנטיה החברתית שלך והעוצמות הרגשיות החזקות, ולאחת כמוך עשוי להיות גם צורך לחוות רגשות ולהתחבר עם אנשים שמביעים רגשות. ויכול להיות שזה כל הסיפור של למה הוא לא יוצא לך מהראש.. יכול להיות שהוא מצא חן בעינייך גם חיצונית וגם בגלל שהוא משדר רגש בעבודת השם, ומה שמצאת בו הוא בעצם- הבעה רגשית.
ואולי יש פה עוד קצת מעבר , לא תמיד אנחנו מודעים להכל, אולי בשיחה ניתן יותר להבין. אבל נשמע משאלתך שפחות חשוב לך להבין למה זה קורה, ואת מסתפקת בהשערות שכתבת, ואת יותר רוצה למצוא דרך לשחרר אותו.
אז אתייחס לדברים מהמקום הזה של- תכלס איך לשחרר אותו?!
הנפש שלנו בנויה בצורה כזו שהמחשבות שלנו משפיעות על איך שנרגיש ועל דרכי הפעולה שלנו. ולכן, לפעמים יהיה נכון במצב כשלך לנסות לעבוד על המחשבה אך לפעמים הדרך היא להתנתק לגמריי . ואסביר. אני רוצה להציע לך שתי דרכים- מעשה ומחשבה.
1. מעשה- תשמעי הוא נמצא לך מול העיניים כל הזמן, ראית בו דברים שמצאו חן בעינייך ברמה המודעת- כמו עבודת השם וכו'. ויש גם דברים שהם מהתת מודע- כמו צרכים רגשיים שלך, שכנראה את מרגישה מילוי במקומות הללו מעצם המחשבה עליו..וזה בסדר גמור.. אבל כל עוד זה המצב קשה מאוד יהיה לשחרר אותו. ונוצרה פה תלות רגשית עד כדי אכזבה אם את לא רואה אותו במקרה.
במצב של תלות רגשית, ההצעה הראשונה והטובה ביותר- לנתק מגעים לחלוטין עם "מושא האהבה", ז"א עם האדם שכלכך ממלא לך את המחשבות. להתרחק. ולא לחפש אותו במקומות שראית אותו באקראי. זה עשוי לכאוב ולהרגיש כמו סוג של אובדן. ואני יודעת שהוא עדיין יהיה במחשבות כי זה לוקח זמן. אבל זה צעד חשוב . מה שנקרא "רחוק מהעין רחוק מהלב". חשוב שתחזקי את הקשרים עם חברות ושתהיה לך איזושהי תמיכה תוך כדי הצעד הזה.
האם זה צעד מעשי מבחינתך?
אפשר יהיה אולי בהמשך לבדוק את האפשרות שתפגשו לשידוך , וכמובן רק כשתחליטי לצאת לשידוכים והכל בשיתוף ההורים שיבררו מראש והכל כמו שידוך חדש לחלוטין, ואז אם תפגשו , ואם זה יתאים ויתקדם אז מזל טוב! ואם לא, אז אולי זה גם יעזור קצת לשחרר אותו.
2. מחשבה- לא להלחם במחשבות עליו. אבל כן לחשוב יותר עלייך, זה גם שלב בחיים של חיפוש עצמי, של "מי אני ומה אני רוצה לעתיד" . ברמה האישית, המקצועית ובע"ה בהמשך גם בנושא השידוכים.
מבנה המוח של האדם הוא שבכל רגע נתון לכל אדם יש אפשרות לחשוב רק על משהו אחד , ואם באותו רגע חשבת על הבחור אז לא חשבת על משהו אחר… בואי ננסה מהמקום הזה קצת לשחרר אותו.. את הבחור שמסתובב לך בראש יותר מדי וקצת מסחרר אותך..
אז לסיכום- מה שיכול לסייע:
1.לא להלחץ מהמצב. 2. מעשה- להתרחק. 3.מחשבה- לחשוב יותר על עצמך. למלא את עולמך יותר בחוויות ותכנים שאת אוהבת ושיתנו לך הרגשה טובה. שני המהלכים הללו יחד אמורים לעזור. וחשוב שתהיי בסביבה תומכת של חברות, ועיסוקים שאת אוהבת. ואם מגיעה לך מחשבה עליו, תתני לה לחלוף אל תלחמי בה. ותנסי להסיט את המחשבה או המעשה באותו רגע למשהו אחר.
וכמובן- הדבר האחרון והוא הראשון- לשתף את בורא עולם בכל הרגשות שלך!! אני לא יודעת מהי רמת הקשר שלך איתו, אבל זו הזדמנות טובה לשבת מדי פעם ולספר לבורא עולם על רגשותייך באופן כללי, וגם על התמודדות הזו שיסייע לך בע"ה.
מצרפת לך פה קישורים לשתי שלום עליהן השבתי באתר, פרטתי בשאלות אלו דרכי התמודדות נוספות, אני ממליצה לך לקרוא שם.
1. איך אפשר לזהות אם קשר הוא תלותי? – אקשיבה (akshiva.co.il)
2. לא מצליחה להשתחרר מבחורים שפגשתי בעבר – אקשיבה (akshiva.co.il)
אני מאחלת לך בע"ה שתמצאי את הדרך הנכונה לך להתמודד,
לכל שאלה את מוזמנת לפנות בשמחה,
בהערכה רבה
טליה נ
[email protected]