אני עומד על פרשת דרכים .
אני גדלתי עד כיתה ח' בתלמוד תורה , לאחר טראומה משפחתית עברנו דירה ומשם הידרדרתי … קיצור עד גיל 15 וחצי ישבתי בבית מדי פעם עבדות וכו ..
עברתי משברים פסיכולוגים קשים , אולי בגלל שאני חריף קצת בשכל , לא עברתי את זה עם תמיכה כלשהי , פשוט עברתי , היו תקופות שהרגשתי ממש כחולה נפש , היום , במבט לאחור , מה שהייתי צריך זה חיבוק ויד שמכוונת ומסבירה שמה שעובר עליי זה נורמטיבי לגמרי , סה"כ שואל שאלות מוזרות .יש לי הרבה שאלות על לימוד תורה.
גמרא זה מעניין אותי כיוון שזה מפתח את הלוגיקה של השכל .
2. אני רוצה ללמוד תנ"ך ויהדות והכוזרי , אך ממי ? לבד ? התחלתי , אך אני צריך יהודי שידריך אותי , אני סה"כ נחתתי על הקרקע לפני כמה חודשים .. אני לא יודע מה אני , מי אני , על מה גדלתי וכו
3. למה בחרדים לא לומדים על היהדות ? למה לא לומדים תנ"ך ? הכוזרי ? אקטואליה ? לנחות מהענן שלפני מאתיים שנה , העולם אתאיסטי , מה עונים ?
ועוד בנוסף, להכל אני יותר ויותר מתחבר לדתיים לאומים , יש שם תכלס , מה אני צריך , לא הוויות דאביי ורבא והמון ייסורי מצפון בלי קשר לדור , איפה אני לומד על כל ההשקפות הללו ? איפה אפשר לראות רב דן עם רב אחר על החוט שמבדיל בנינו לבינם ? אני משתדל לחקור בשכל …אבל לפעמים .. אין לי כוח .. אין לי דירבון .. . בדרך כלל יושבים עם חברים ומלבנים את הדברים .. דנים וכו .. אני בתוך תוכי רוצה לסיים עם זה .. להגיע לשלב אחר כבר באמונה .. אך אני בקושי מתקדם … אני דיי עצלן … ולפני כמה ימים הגעתי למסקנה שאני פשוט חושב מהרגש כל הזמן , כלומר השכל אצלי לא פועל הרבה , ויש לי יכולות להשתמש בו הרבה , אני דיי שקוע בתאוות .. וכמו שציינתי בשאלות קודמות .. ישיבה זה לא כ"כ המקום שלי … עבודה בקושי … מה אני עושה ?! אני רוצה לחקור , לשאוף , לכבוש , אך אין לי מאיפה להתחיל , אני עצלן , תאוותן , עייף , שקוע , ממש בגלות מעצמי והשכל שלי , אני לא יודע מאיפה להתחיל , איך לדרבן את עצמי לדברים , איך לשאוף .
תודה רבה לכם !