The Butterfly Button
אני לא יכולה שאין לי שליטה על החיים שלי

שאלה מקטגוריה:

אני קולטת שאני לא מנהלת כלום ואין לי שליטה על כלום, אני שונאת את זה.
הוא יושב למעלה ,נותן לי להאמין שאני עושה משהו ואז בשנייה האחרונה משנה לי את התוכניות וצוחק עלי
מישהו שם יושב , שלא עשיתי לו כלום, שאני כל כך קטנה לעומתו ולא מסוגלת בכלל להזיק לו בלי שהוא עצמו ייאשר את זה, ופשוט מתערב בחיים הקטנים והבלתי מזיקים שלי.
נמאס לי כבר להאמין שהכל לטובתי ולסבול את המכות שאני מקבלת בטענה המרוחקת הזו, נמאס לי להאמין שמישהו שאין לו צורת גוף, עיניים ופה ולב באמת אכפת לו ממני וזה לא רק איזה שהוא מכניזם ענק של אמנות אבסטרקטית שמניע את העולם בהתאם לגחמות שלו.
נמאס לי להיות כלי במשחק השחמט הזה. נמאס לי מהאשליה הזו שאנחנו צריכים לעשות השתדלות אבל לא מובטח לנו כלום.
נמאס לי שאלוקים תוקע לי מקלות בגלגלים.
אני והוא פשוט לא רוצים את אותם הדברים. אני רוצה להצליח בדברים לגיטימיים לגמרי, אבל הוא מכשיל אותי שוב ושוב ושוב.
אני מתפללת ובוכה ולא נענית, נמאס לי להאכיל את עצמי בניחומים חסרי תועלת שיום אחד והתפילה תהיה משמעותית כי אין תפילה ששבה ריקם.
נמאס לי לתרץ תירוצים, נמאס לי לסנגר על השם ועל תדמיתו הרחומה. התפילות שלי לא מתקבלות, נקודה.
ועוד יותר גרוע, על מה כבר אני מתפללת ? שאזכה לעשות את רצונו ותפקידי בעולם, לשמור מצוות טוב יותר, ואפילו זה לא מתקיים ואני נופלת שוב ושוב בלי שום מגמת שיפור.
עד לא מזמן חשבתי שיש לי איזו שהיא השפעה על העולם, שאני יכולה לשנות דברים רק שלפעמים זה לא תמיד מצליח. אבל עכשיו הבנתי אחרי פורים, שאני לא יכולה לשנות כלום, שאני פשוט ממלאת פקודות כמו רובוט. שלאף אחד לא אכפת מהרצונות והרגשות שלי.
בורא עולם מנהל לי את החיים עד לפרטים הקטנים ביותר, הוא לא נתן לי שום החלטה, שום בחירה. זו רק אשליה של בחירה שאין לה שום קשר לתוצאות.
נשברתי. אני שונאת את זה.
אין לי מה לעשות בחיים האלה.
לא משנה מה אעשה, אין לי שום השפעה.
אני רק ממשיכה להיכשל בחיים, כל דבר סיוט, כך דבר עולה לי ביוקר.
אני פשוט שונאת את זה.
עד אז קיבלתי ייסורים באהבה. עכשיו אני כועסת על בורא עולם ממש. למה הוא עושה לי את זה?
זה אמור להיות ייסוד אמוני שאנחנו לא עושים כלום בלי רצון השם, ושכוחי ועוצם ידי זו גאווה, אבל אני לא רוצה להאמין בזה, עכשיו שהבנתי מה זה אומר, זה לא נתפס אצלי, אני לא רוצה לחיות בעולם שבו אני משרתת. אני לא רוצה להיות עבד עולם, אני רוצה להחליט, אני רוצה לנהל את החיים שלי, אבל כל מה שיש לי זה רק אשליה של פעולות, בפועל אני לא מזיזה כלום.
התפקיד שלי בעולם הוא רק בשביל שבורא עולם ישתמש בי. אני בכלל לא פה בשביל עצמי, רק כלי, רק עכבר במעבדת ניסויים.
אין לרצון, לרגש, ולשכל שלי שום משקל. הכל נברא בשביל שאהיה משרתת טובה יותר.
אבל הדבר הכי נורא זה שאין לי שום מקום לברוח עכשיו, אני שונאת את החיים אבל אסור לי למות. אין לי לאן לברוח, רק אליו.

לא ביקשתי לבוא לעולם, וכשהגעתי, לא ניתנה לי בכלל בחירה, רק אשליה של בחירה, ואני לא יכולה למות.
אני הבנתי שאני לא באמת רוצה את מה שהשם רוצה, והשם לא באמת רוצה את מה שאני רוצה. לא שאכפת לי לקיים מצוות כי צריך, אבל אני בסך הכל רוצה לעבור למשל מבחן בפעם החמישית! והוא לא רוצה, כי עובדה , שלא עברתי. ואם הוא כן היה רוצה- הוא היה מעביר אותי, בלי תירוצים שאי אפשר ולא כדאי לי. הוא גם יכול לעשות שיהיה לי כדאי.
זה לא שביקשתי משהו בשמים. ומבחן זה רק דוגמה. וגם ניתנו לי היכולות לעבור בכיף, ואני שולטת בחומר, אז למה, למה הוא עושה את כל צירופי המקרים הכי הזויים כדי שאני אכשל כל פעם מחדש? אנשים שיודעים הרבה פחות ממני מצליחים בדברים , אז למה מי שכן יכול (בעזרת השם כמובן והכישורים שהוא נתן) לא יכול לעבור גם???
אני מאמינה שהכוח שלי זה ממנו, לכן אני מתפללת.
אבל הוא טורק לי את התפילה בפרצוף.
הוא משתמש בי כצינור למה שמתחשק לו, אבל תוקע לי מקלות בגלגלים כשאני מתכננת משהו סוף סוף.
אני הבנתי שאני שונאת שהוא מנהל את העולם. שהתפיסה שלי היא זה שאני זו שמנהלת את העולם או רוצה לנהל אותו, לפחות את העולם הפרטי שלי, אבל הוא זה שמפריע.
זה נשמע מטופש ושהגולם קם על יוצרו באיזה סרט בדיוני, אבל כן, הוא יצר את הרובוט הזה ונתן לו להרגיש, הוא הפך אותו לעצמאי לכאורה עד שכבר הוא לא מסוגל להרגיש כבול, כלב ברצועה של הבורא. נמאס לי. מה אני יכולה כבר לעשות בחיים האלה שלי יותר?
אולי עדיף לשכב במיטה ולשתות אלכוהול ולהעביר ככה איכשהו את הזמן בלי דעת? כל הפעולות שלי ממילא כבר לא משנות, כל הרגשות והמחשבות והתוכניות שלי ממילא לא משנות. אז למה לחיות? אני לא רוצה לשמש כלי לרצון של אחרים או לפחות לא רק בשביל זה. אני רוצה לעשות גם להשיג מטרות בשביל עצמי בחיים האלה ,ואני נדפקת כל פעם מחדש ומחדש מודה לאלוקים שהוא היחיד ששולט והנה, אפילו אם יש כשרון זה לא עוזר בלי עזרתו. אבל עכשיו זה כבר ממש מתסכל ומרגיז אותי.
השם? תוכל להפסיק להתערב לי קצת בתוכניות? אני בטוחה שעם איך שבראת אותי הייתי יכולה לעבור כמה דברים בהצלחה בזכות הכוח שנתת לי, אז למה פתאום כשזה שעה קריטית לתוצאות אתה מתערב ומפיל אותי לקרשים

תשובה:

שלום לך

כל כך הגיוני וטבעי לחוש אובדן שליטה לפעמים. החיים תוקפים אותנו מכל כך הרבה כיוונים עד שמגיעים זמנים בהם אדם מרגיש שלפניו עומד קיר חוסם שלא נותן להצליח להתקדם.

לא פחות מכך התביעה כל הזמן להיות מאושר ולקבל את הקושי בשמחה, עלולה להעצים את תחושת אובדן השליטה בעוצמה רבה יותר, כי זה לא מצליח, ויש חלקים בתוכנו שמתנגדים בעוצמה רבה לקבלת הקושי בשמחה – חלקים שכואבים עד העצם.

הדרישה מעובד השם לקבל הכל בשמחה יכול להכניס ללופ להעצים את התסכול והצער, כי לא די בכך שאנחנו עומדים מול קושי וכישלון, אלא אני גם נכשל מבחינה רוחנית הזהות המוסרית שלי – התחושה שאני טוב שאני בסדר שאני מתפקד כמו שצריך, נפגמת, התחושה שהייתי צריך לשלוט בעצמי ולקבל את הכישלון באמונה שלמה, וזה רק מעצים את התחושה שנכשלתי.

כישלון, מבטא בעוצמה את התחושה שאני חסר יכולת – חסר מסוגלות, חוסר המסוגלות הזו יכול לגרום לנו לשני תגובות, ייאוש או כעס. ייאוש הוא הרפיה מדכאת מתוך הנחת יסוד שגם בעתיד לא אצליח. וכעס הוא הפעלת כוח גדול יותר למול האתגר.

כעס הוא כלי שה' נטע בנו כדי שנוכל להגן על עצמנו מול פלישה ואיום, מול מצב שבו אנחנו מותקפים, לפעמים המציאות בקשיחותה עושה לנו הרגשה שהיא התוקף וזה מעורר כעס ושנאה, שהם בעצם הפעלת כוח גדול יותר כדי לפתור את הבעיה.

אלא שכעס ושנאה הם רגשות המתאימים מול אויב או חיה תוקפנית, אבל הוא לא יכול לעזור לנו לעבור מבחן. וכך הבן אדם מרגיש שהכעס נשאר בתוכו ומתבשל, הוא פוגש שוב פעם אדישות – האדישות של המציאות למול הכעס. אבל מהו ליבת המציאות, מה זה בעצם 'המציאות'?

הרי זהו ה' יתברך שהוא בהחלט 'מישהו' וכביכול אפשר לכעוס עליו ולשנוא.

בספר איוב ישנם ביטויים של כאב בסגנון הזה לא מעט. – הסר מעלי ידך, מתגרת ידך אני כליתי [כלומר נגמרתי]. וכן: לו יש בינינו מוכיח ישת ידו על שנינו [כלומר הלוואי היה מישהו שיעמוד בינינו וישפוט ולא תהיה אתה השופט והמעניש כאחד] זו היא מחאה של בן אדם כלפי מה שקורה לו, הוא מבקש: תנו לי בחזרה את האוטונומיה שלי, את המרחב שלי, שהדברים יתנהלו כמו שאני רוצה ומבין, שהעולם יחזור להיות מובן לי. שלא יהיה כזה אבסורדי ומבולבל. התוהו ובוהו שנראה לפעמים בעולם, יותר משכואב לנו החלק הרע שבבלאגן, כואב לנו חוסר השליטה וחוסר המובנות של המציאות.

הרמח"ל בספר מלחמות משה כותב: שהבעיה הקשה איננה רק 'צדיק ורע לו רשע וטוב לו' אלא התחושה של חוסר סדר כללי 'עבדים רוכבים על סוסים, ומלכים יורדים מטה מטה' כלומר התחושה היא לפעמים של חוסר סדר כללי וחוסר הגיון, שכביכול המערכת לא צועדת לכיוון הגיוני כלשהו. ולפי מה שהרמח"ל מלמד תורת הקבלה באה לבאר מהו הסדר הפנימי של המציאות שלפיו ניתן לתפוס מה קורה בעצם.

יש כאן עוד נקודה ששמתי לב אליה. התחושה שהחיים משפילים אותך. כאילו הקב"ה לא מכבד את המקום שלך, את הרצונות שלך, את המחשבות שלך. 'הנה אנוכי מטלטלך טלטלה גבר [גבר מלשון טלטלה מוגברת] כלומר יש מצבים שבהם הקב"ה מטלטל אותנו. ומצבים כאלו יכולים להיות מורגשים כמשפילים עד כדי מיאוס בחיים. כאשר יונה הנביא יוצא מהעיר ונח תחת הקיקיון ולמחרת הקיקיון מת על ידי תולעת ששולח ה'. יונה מבקש את נפשו למות. כך הפסוק אומר. מסתבר שלא החום הנורא עד כדי כך גרם לו לרצות למות. אלא רצף האירועים שקדמו לו, מתחילת ספר יונה. הדרישה ממנו להתנבא נבואה שלא עומדת להתקיים [כי הגוים 'קלי תשובה' הם ונינווה לא תתהפך] הבריחה אל הים, והסערה, לאחריה הדג, שבכולם התחושה שאי אפשר לברוח מרצון ה', אי אפשר לברוח מנוכחות ה'. התחושה 'כי אסק שמים שם אתה ואציע שאול הינך' יכולה להיות תחושה של מחיקת האוטונומיה האנושית עד תומה, וזו תחושה מפחידה ומאיימת, עד רמה בה אדם אומר: אם אלו החיים, לא תודה.

את אומרת אמירה שנשמעת אולי לא טוב, אבל יש בה ממד עמוק של התבגרות באמונה שלך, 'הבנתי שאני לא באמת רוצה את מה שהשם רוצה, והשם לא באמת רוצה את מה שאני רוצה' זו הבנה עמוקה עד מאוד. יש פער מובנה עמוק בין הרצון האלוקי לרצון האנושי, הקב"ה ברא את זה ככה בכוונה גמורה. אנחנו לא רוצים מה שהוא רוצה, אנחנו מוכנים לתת לו מה שהוא רוצה כדי שיתן לנו את קרבתו ואהבתו, אנחנו רוצים להיות קרובים איליו בטוחים ומנוחמים, אבל אנחנו לא רוצים את מה שהוא רוצה. סביר להניח שרוב בני האדם אם הציעו להם לשנות משהו בעולם הם היו משנים..

הקב"ה ברא את העולם בדיוק באופן הזה. בקוהלת כתוב 'גם את העולם נתן בליבם לבלי אשר יכלו לראות מראש ועד סוף' כלומר הקב"ה תקע לנו במחשבות את העולם כדי שלא נוכל לראות את העולם במבט המלא כמו שהוא רואה אותו. כלומר הקב"ה ברא אותנו בעלי מבט חלקי בצורה מובנית. הוא רוצה שלא נהיה זהים לו. הוא רצה שנהיה שונים ממנו. הוא רוצה שנהיה אחרים ממנו. אילו ראינו את העולם במבט האלוקי הינו חלק מהאלוקות עצמה כמו שאמרו הראשונים 'אילו ידעתיו הייתיו' מה שהופך אותנו לאנושיים זה החוסר ההבנה המלא של המציאות. הפגימות התודעתית שלנו היא זו שיוצרת הדדיות בינינו לבין הקב"ה. היא זאת שיוצרת מצב שבו יש 'אני' ו'אתה' אילו היינו זהים עם האלוקות היינו נבלעים בה. הקב"ה רצה לתת לנו אוטונומיה, והאוטונומיה היא דווקא על ידי השונות שלנו ממנו. זה מה שגורם שלא נתמזג באלקות כל זמן שאנחנו חיים בעולם הזה – כי לא יראני האדם וחי.

הפער בין הרצונות שלנו לבין הרצון של השם הוא בדיוק מה שמעניק לנו אוטונומיה ולא זה שמוחק אותה. זו לא הבעיה זה הפתרון. הבעיה היא שחושבים שלא אמור להיות פער. שאנחנו אמורים לרצות את מה שהשם רוצה, באותה דרך ובאותה מחשבה. האם היינו רוצים לחיות עם בן אדם שחושב הכל בדיוק כמונו? האם זה לא הדבר הכי מעיק שאפשר שיהיה בעולם? זהו התמזגות מוחלטת. ועם הקב"ה זה עוד יותר בעייתי, כי אילו הבנו את העולם כמות שהוא באמת, היינו מבינים שאנחנו עצמנו חלק ממנו. והרי זה מצב נורא ואיום, זו היא תחושה של תינוק ברחם, ולא של בן אדם בוגר. זה הדבר שרצה הקב"ה למנוע. הוא רצה שיהיה לנו 'שונות'- 'אחרות' ממנו. שנהיה בני אדם, עם יצרים ועם רצונות מובדלים, פגומים בלתי שלמים, חלקיים. ככה הוא אוהב אותנו, יצורים שמסוגלים לחטא, אבל בוחרים בקב"ה בהרבה מקרים.

את מדברת על זה שלהקב"ה אין גוף אז איך ניתן לאהוב אותו להרגיש נאהבים על ידו. זו היא שאלה גדולה שעסקו בה רבים מחכמי ישראל הראשונים. כיצד ניתן להבין משהו על הקב"ה אם אין לו שום תכונה אנושית. הרמב"ם במיוחד הקדיש לשאלה הזו את חלק א' של ספר מורה נבוכים. והרמב"ם לימד שעבודת השם הגבוהה ביותר היא ההבנה כמה הקב"ה רחוק מתכונות אנושיות. וככל שאדם מבין ביותר ויותר פרטים כמה הקב"ה נבדל ושונה מבני אדם, ככה הוא חש יותר את הנוכחות שלו.

הראשונים שאחרי הרמב"ם, הדגישו את המידות של הקב"ה והנהגתו בעולם. ולימדו את הדרך הזו כדי להכיר אותו. המקובלים גילו לנו, כי כל מידות השם יתברך נמצאות בכל פינה ובכל מרכיב במציאות וכל פרט ופרט במציאות הוא השתלשלות ממנו. בהתאם לכל המידות וההנהגות שיש בבריאה. בקיצור השאלה שלך היא שאלה גדולה וחשובה עד מאוד, שאלה שכל גדולי עולם עסקו בה, ושהדרך לענות עליה עוברת בעמל גדול חכמה רבה ועבודה של שנים.

[אלא שיש גם מסלול עוקף. מסלול של רגש יהודי חם, של אהבת השם מתפרצת מלב יהודי. ויהודים אם אינם נביאים בני נביאים הם ויודעים טוב טוב למי ולמה הם מכוונים ומתפללים. כלומר יש גם את הדרך הזו, שהיא אינטואיטיבית וישירה ויודעת מה היא עושה. רק חשוב לדעת שלא מדובר בשאלה סתם.]

מצד שני חשוב להבין, האם כשאנחנו מרגישים נוכחות של בן אדם אחר אנחנו באמת מתכוונים דוקא לנוכחות של הגוף שלו? האם באמת אנחנו מתייחסים לגוף של בן אדם אחר כאוהב או שונא? הרי אנחנו מתכוונים לאישיות שלו לתודעה שלו. שהיא בכל מובן לא שונה מאותו מכניזם של אמנות אבסטרקטית. אין סיבה לא להבין את המציאות עצמה כגוף של עצמיות אחרת נוכחות שאיננה נופלת מנוכחותו של בן אדם ואפילו יותר ממנה.

את גם קובלת על זה, שהעולם מכשיל כל הזמן. זה כואב. וזו באמת טענה גדולה. יש מצבים שבאמת החיים מכאיבים עד שכל העולם נצבע בצבע של כאב. יש מצבים שהעולם נצבע בצבע של כישלון. כמובן שרציונלית אנחנו מבינים שזה רחוק מלהיות נכון, בטוח שברגע אחד תוכלי למנות עשרה דברים שהצלחת לעשות היום. אבל הרגש הוא כזה ובצדק. כי ההצלחה היא לא הענין, ברור שיש דברים שמצליחים, הענין הוא התחושה שהדברים יצליחו כמו שאנחנו רוצים. שהכוונה תתממש במציאות כמו שהיא נחוותה בראש. זו היא חווית שליטה במציאות, וזו היא חוויה שהקב"ה נוהג לאתגר מדי יום. וזה מכעיס.

אבל האם באמת היית רוצה שהעולם יתפקד בדיוק כמו הרצונות שלך? האם כאן לא התהפכו היוצרות ובעצם את רוצה שהעולם יהיה משרת שלך? שהעולם יהיה צינור לרצונות והכוונות שלך? האם יש הגיון בכך שאת זו שתשלטי בעולם באופן מוחלט? למה בעצם? בזכות מה? זה הרי בעצם רצון לשעבד את האלוקות לרצונות שלך, ולמה בעצם?

באופן עמוק, הרצון הזה הוא זה שהביא בני אדם פעם להמציא להם עבודה זרה. כי הקב"ה האמיתי והנוכח בכל העולם, הוא לא נתפס בידיים שלנו, הוא מחליט מה הוא רוצה לעשות, ואיך לנהל את העולם שלו, והוא תובע ללכת בדרך הישר. אבל האלילים הם מוגשמים בחומר וכאשר יש אלוהים מוגשמים בחומר [אני אומר אלוהים כי מדובר באלילים] אז בן אדם מרגיש שהוא זה ששולט באלוהות ולא האלוקות שולטת בו. אבל האמת היא שלא אנחנו שולטים בו ולא הוא שולט בנו. אלא יש מרחב אוטונומי לאדם, לתפקד בתוכו מרחב של חוסר ידיעה, יצרים, פחדים, חוסר וודאות, זה מה שהופך אותנו לאנושיים וזה מה שהקב"ה מכבד. הוא רוצה בני אדם ולא מלאכים ממלאים תפקיד.

נדמה לי שההבנה עד כמה הקב"ה מכבד את האוטונומיה שלך, כמה הוא דורש שתהיו מחוברת לרצונות שלך גם כשהם סותרים את שלו [חלילה לא לעבור עבירות, אלא] להבין שאמנם הוא רוצה ככה אבל אני רוצה ככה, ואני מעבירה את רצוני מפני רצונו, אבל לא מפני שאין לי רצון, אלא כמחווה של אהבה וציות, לא כביטול של האני. זה יכול להיות פתח גדול לקרבת השם מסוג חדש, מעצים מרומם שבו האי-הענות שלו לתפילותיך לא מעורר זעם, אלא הבנה של העובדה שאנחנו לא שולטים באלוקים, והוא לא חייב לרצות מה שאנחנו רוצים. הוא לא מובן לנו אף פעם עד הסוף לא נגיש אף פעם עד הקצה, כמו שבן אדם אחר אינו נגיש אף פעם עד הסוף. והקב"ה נוהג בנו גם כן כיצורים אוטונומיים השונים ממנו, יצורים שהם לא דומים לו ולא צריכים להיות.

זוהי מדרגה גבוהה, והמשבר הזה הוא הזדמנות לעלות אליה

שמחתי להיות כאן

מקווה שהועלתי

יוסף

יש לך מה להוסיף? זה בדיוק המקום:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד שאלות באותו נושא:

דכדוך והתמודדות זוגית אחרי לידה
אני כמעט חודש אחרי לידה שביעית ב"ה, הלידה הייתה קשה מאד הפעם, סבלתי הרבה, וגם העיתוי של ערב פסח היה לא קל. חזרתי הביתה לימים של ערב חג, וכיוון שאין משפחה שיכולה לעזור, נעמדתי לגמור בישולים לחג. בעלי ניסה לעזור ככל יכולתו, אבל עדיין העבודה הייתה רבה. באופן כללי הזוגיות...
הפרעת אישיות וקשרים רעילים במשפחה
ראשית יישר כח על האתר החשוב והמועיל לנפש ולנשמה! שאלתי נוגעת באחות שלאחר שנים של קרבה וריחוק ויחסים לא בריאים איתה, הבנתי לאחר חקירה ובדיקה וקריאת חומרים בנושא שיש חשש גדול שמדובר בהפרעת אישיות נרקסיסיטית. היא היתה פוגעת בי רגשית במגוון צורות שהיריעה קצרה מלפרט אותן, היתה מניפולטיבית כלפיי וכשהתרחקתי...
איך אפשר רק לשבת ולחכות לשידוך שלי בלי לצאת ולחפש אותו?
בכל אחד משלבי החיים בורא עולם נתן לנו סוג של עצמאות ובחירה מאד מוחשית בין הדברים שלא כך בשידוכים ההוראה היא לא לצאת לחפש בחור אלא לחכות להצעה שתבוא עם בחור המיועד וזה קשה לי!!! כי אין לי משהו שאני יכולה לעשות מלבד תפילה !!! וזה מרגיש לי ההפך משאר...
קשה לי עם זה שההורים שלי גרושים
לפני מספר שנים הורי התגרשו ובאותם השנים הראשונות לא היה לי עם זה בעיה כיוון שהם אנשים גדולים וזה ההחלטה שלהם, גם לאורך כל הדרך ההורים שלי תמיד הזכירו לי שהם אוהבים אותנו (הילדים). אבל כרגע כל פעם שאני נזכרת שהם כבר גרושים…. אני לא מפסיקה לבכות ולקוות שזה לא...
8 השאלות שלי על אלוקים גהינום ובחירה
השאלות שלי נשאלות באמת מתוך כאב ואולי ישמעו לא טוב, אבל אני לא שואלת מרצון להתריס אלא כי זה באמת קשה לי… 1. אמרו לי שכולם עוברים דרך גהינום, כי כולם הרי חוטאים ואף אחד לא מושלם. ואני חושבת שדוקא בגלל שאיננו מושלמים אז צריך לסלוח לנו… 2. איך יתכן...
כועסת על הקב"ה כשדברים שאני רוצה לא קורים
תודה על ההזדמנות לשאול.. אני לא יודעת עד כמה השאלה שלי מבוססת על משהו שאפשר לענות לו רק בשכל כי היא גם מאוד רגשית. אבל אני מרגישה חובה לנסות לפחות.. אני מנהלת בעולם עם מערכת יחסית מאוד קשה מול הקב"ה אני כל זמן מרגישה שאני כועסת, פשוט כועסת וזה קורה...

עידכונים ותשובות בכל דרך שרק תרצו

באימייל
הזינו את כתובת המייל שלכם
בוואצאפ
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
בטלגרם
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
דילוג לתוכן