שלום לך שואלת יקרה מאד,
אני חייבת לציין שהשאלה שלך מקסימה ומיוחדת בעיניי ממש היא מצביעה על עומק חשיבה ועל רצון להתקדם.
היא אמנם כתובה בקצרה ובצורה תמציתית אבל שמעתי בתוכה הרבה כאב. ומשפט אחד ממש זעק לעברי: ‘מאז ומתמיד נתנו לי את ההרגשה שאני לא בסדר’. אני תוהה אלו סיטואציות וחוויות לא נעימות הוא טומן בחובו. מה זה מאז ומתמיד? האם חוויות הילדות והבגרות שלך גרמו לך לחשוב כך?
אני שולחת לך מכאן חיבוק לילדה/נערה שנאלצה לחוות משפטים (ואולי חלילה מעשים) מקטינים, במקום כאלו שיעצימו אותה ויסייעו לה לצמוח.
מצד שני חשוב לזכור- בד”כ אין לאדם אפשרות לבחור את תנאי החיים בהם הוא יגדל, אבל אפשר לבחור איך להתמודד עם תנאים אלו. לעיתים קרובות דווקא מתוך מקום של קושי צומחים פירות מופלאים.
תחושת הערך העצמי והמסוגלות שיגיעו בעקבות בניה עצמית- אין ספק שיהיו משמעותיות ועמוקות הרבה יותר. ובעז”ה אף חסונות ויציבות יותר. הערך העצמי שלך יכול להיבנות הרבה בזכותך. כך הוא גם לא יקרוס או יבול מכל רוח או סביבה שתנסה חלילה להקטין.
לפי הגיל שציינת, את נמצאת בשלב משמעותי ומהותי מאד בעיצוב העתיד שלך, ובעז”ה גם בהכנה לבניית דור ההמשך. אפשר לומר שכל החיים עדיין לפניך בעז”ה. מה שהופך את העניין לרציני וחשוב עוד יותר.
לא פרטת אבל אני מאמינה שהנושא הזה, המחשבות והתחושות האלו משפיעות על יחסך לקראת חיי נישואין או לקראת שינוי סטטוס תעסוקתי, ובכלל על כל מערכת יחסים.
את שואלת איך אפשר להפוך את המחשבות השליליות על עצמך למחשבות טובות וחיוביות. אני משערת שניסית ועדיין מנסה, ובכל זאת מתקשה. תרשי לי לספר לך שזה לא קל:( במיוחד אם גדלת בסביבה שאינה תומכת ומעודדת אותך לטוב. אבל תרשי לי לבשר לך שזה שווה:) התהליך הזה קורה לאט לאט. הוא דורש נחישות והמון אמון ואמונה. אמון בעצמך ואמונה במי שאמר והיה העולם.
איך עושים את זה בפועל? הצעד הראשון והמשמעותי צריך להיות ברצון ובשאיפה לצמצם את ההשפעה על מעשייך בעקבות דעתם של אחרים, לנסות לא לייחס להם משקל רב מדי. פיתוח היכולת להפעיל פילטר פנימי ותמידי שיסנן וישאיר בחוץ את האמירות המקטינות והמחלישות. ובו זמנית ליצור ולהעצים אמירות חזקות ומחשלות. גם אם הן באות מבפנים. וגם אם את אמרת אותן לעצמך!
לצורך כך את צריכה לגלות במה את כן טובה. אולי לשבת עם עצמך או עם מישהי נאמנה וטובה, שתוכל לעזור לך לדייק (או להנהן בהסכמה כי זה מה שחברה טובה עושה😉) ולרשום לעצמך מהם הדברים שאת יודעת ואפילו בטוחה שאת טובה בהם. מה מתוך הטוב שיש לך קרה בזכות חוזקות שלך, מה בנתונים האישיים שלך איפשר לזה לקרות? אולי הצלחת למצוא עבוד טובה בזכות החוזקה הזו… או הזו…
זה יכול להיות בבית, בעבודה, במשפחה ובכל מערכת קשרים או סיטואציות חברתיות.
ממליצה לך לחשוב על ההתנהלות שלך ביומיום, על המעגלים שטוב לך בהם ולחשוב מה הסיבה לכך. אם טוב ונעים לך במקומות מסוימים- מסתבר שיש משהו שמאפשר לזה לקרות. ויש משהו בך שגם נותן מעצמו ואולי מקבל. כשתמצאי במה את טובה, ומה עושה לך טוב- כאן מתחיל האתגר: לנסות לשלב בין הדברים.
למצוא את הדברים שממלאים אותך וממילא תוכלי למלא אחרים.
ןאיך אפשר למלא את עצמנו?
לפרגן לעצמך דברים שעושים לך טוב- משהו ממשי או משהו רעיוני. לפנק את עצמך ביציאה מיטיבה, בפגישה עם דמות שנחמד לך לפגוש, בספר טוב או במוזיקה מומלצת…
ועוד מילה על השפעתם של אחרים על מעשים שלנו: לפעמים נח לנו יותר להתעלם מהקול הפנימי (השקט מדי?) ולרקוד לפי החליל של אחרים. אבל אם תלמדי להגביה את הקול הפנימי הזה, ולהקשיב לו היטב- תגלי שהסיפוק ותחושת שביעות הרצון יכולים להיות משמעותיים הרבה יותר. זה קשה בהתחלה אבל זה מרגיע מאד בהמשך!
וכשתתחילי בטוב כולי תפילה ותקווה שתצליחי גם להתמיד בו. להעצים אותו ולזכות לפרוח ולצמוח.
כל אדם מגיע לעולם עם סל של תכונות ותנאים מיוחדים ומדוייקים עבורו, והוא נעזר בהם להשלים את משימתו כאן בצורה הכי יעילה ונכונה.
אם תצליחי למצוא מה הקול הייחודי שאת מביאה לעולם, מהי מנגינת החיים שאת בוחרת לנגן- תוכלי בעז”ה ליצור סימפוניה מרהיבה, מקהלה שמחה ומאושרת לעצמך ולסובבים אותך.
איתך מרחוק,
לאה