The Butterfly Button
ניסיונות בתקופת הקורונה

שאלה מקטגוריה:

שלום רב,

אני נשוי כבר 4 שנים ב”ה וכבר תקופה ארוכה(מאז היותי בחור ישיבה) אני מתנסה לא מעט בכל הנוגע לשז”ל ושמירת העיניים.

גם לאחר נישואיי הניסיון זה לא עזב אותי והייתי מוצא את עצמי לא מעט מחפש אחר אפשרות לצפות בסרטים בעיתיים.(כמובן שהייתי מצטער על כך מאוד ועושה תשובה מעומק הלב, אך כרגיל לאחר זמן הייתי מוצא את עצמי חוזר על דפוס זה).

כיום אני עובד לפרנסתי ולצערי יש לי עדיין אופציה לצפות בתכנים לא צנועים ואני מנסה להתמודד עם זה וכמובן לא תמיד מצליח להתגבר.

לאחר תחילת משבר הקורונה שאנחנו עדיין נמצאי בעיצומו (רח”ל) אני מוצא את עצמי עדיין מתמודד מול הניסיון הנ”ל וכאשר אני נכשל אני מתמלא חרטה אך בנוסף אני נתקל במחשבות שה’ ח”ו יפרע ממני ואני אפגע מהנגיף.

כאן אני מגיע לעצם השאלה שלי והיא: מה היחס של ה’ לנפילות בעת הזאת (כמובן שיש להיזהר יותר מבד”כ אך הלחץ וחוסר הוודאות ועצם הישיבה בבית כל היום מוסיפים לקושי ליפול) האם הוא מסתכל עלינו עדיין במידת הרחמים או שכעת יש יותר בסיס לחשש שמא ח”ו “החוטא יביאהו עונשו” (כמו שמובא ברמב”ן כמדומני)?

אשמח לעצה טובה, בברכה ל.

תשובה:

שלום לך,

משבר הקורונה העולמי פוגש אותנו בכל מיני חזיתות: הרפואית, החברתית, המשפחתית, האמונית, הכלכלית ועוד. השאלה שאתה מעלה מעוררת חזית נוספת כאשר אתה שואל מה המשמעות של חטאים בזמן כזה ומעלה חשש שמא הפורענות מזומנת לבוא בזמן שמידת הדין מתוחה וניתנה רשות למשחית להשחית.

זמנים של קושי ושל צער הם זמנים בהם אנו מצופים, כל אחד במישור האישי וכולם יחד במישור הציבורי, לפשפש במעשינו ולהשתדל לעשות בדק בית. אם יש נושא שאני יודע שאני צריך בו חיזוק הרי שזה בהחלט זמן טוב לחשב את דרכי ולראות כיצד אני יוצא מחוזק מהמשבר. את דרכי הנהגתו של הקב”ה בעולם קשה לנו להבין, אבל בדרך כלל אנו יודעים היטב מה הוא מצפה מאתנו.

והאמת היא שזמנים כאלה הם דווקא מועדים יותר לכשלונות. כאשר השיגרה נשברת אנו נוטים לתעל את דפוס ההתנהגות שלנו לאפיקים נוחים שאינם תמיד טובים. יש מי (אני למשל…) ששומר בשיגרה על דיאטה מאוזנת אך עכשיו מוצא את עצמו מכרסם מכל הבא ליד ופוגע בעצמו ובבריאותו.

יש מי שמקפיד בדרך כלל על סדר יום מוקפד ועל הצבת יעדים אך כעת נשאר בפיג’מה עד שעות הבוקר המאוחרות ומוצא את עצמו בסוף היום תמה לאן נעלמו כל השעות. גם בתחום שאתה מדבר עליו קל לגלוש להרגלים נוחים שמעניקים סיפוק בטווח הקצר למרות שפוגעים בנו בטווח הארוך.

דווקא בזמנים כאלה חשוב לשמור יותר על הכללים הפשוטים, הידועים והמנוסים בנושא הזה. ראשית להמנע מנסיונות. ברגע שנכנסנו לזירת הקרב עם יצר הרע סיכויי הניצחון שלנו קלושים ולכן עדיף פשוט לא להגיע למפגש אתו.

אם הרהורים תוקפים אין טעם להאבק בהם, והדרך הנכונה היא פשוט להתחיל להתעסק בדברים אחרים ולהסיח את הדעת מהמחשבות הללו. בנוסף לא להתעסק בכשלונות.

נפלת? אין טעם להשאר על הרצפה ולבכות. נסה להבין מה קירב אותך לכישלון, קום המשיך הלאה ותשתדל להמנע מכשלונות דומים בעתיד.

אין כמעט אדם שלא נכשל בצורה זו או אחרת בנושאים של שמירה וקדושה. אבל יש אנשים שמתעסקים בזה, משתכשכים בבוץ, ותחושת הכישלון מלווה אותם כמשקולת ומושכת אותם כלפי מטה, ולעומת זאת יש אנשים שקמים, לומדים וממשיכים הלאה ולא מתעסקים במה שהיה.

זו הדרך הנכונה יותר בנושאים הללו. התעסקות יתירה רק מזיקה. אל תצפה להצלחה של 100%, והניצחון שלך יהיה בכך שהכשלונות ילכו ויפחתו, לאחר זמן הניסיון נעשה קל יותר וכפי שאמרו חז”ל “משביעו – רעב, מרעיבו – שבע”.

לעיתים נדמה לנו שאנו שקועים כל כך בבוץ עד שאי אפשר לצאת ממנו, אבל לפעמים די בהחלטה רגעית כדי להפוך את המגמה ולעלות על מסלול יציאה מעבדות לחירות.

מועדים לשמחה,

גרשון

gporush@synamedia.com>

נ.ב.

מומלץ מאוד להתקין בבית אינטרנט מסונן כגון רימון ואחרים. זו הסגולה הגדולה ביותר להרחיק מן הסכנה.

יש לך מה להוסיף? זה בדיוק המקום:

2 תגובות

  1. אם אפשר להוסיף לעניות דעתי, שכדאי לבדוק את שורש העניין, לשאול את עצמנו “למה אני עושה כך וכך? מה זה נותן לי? איזה חסרון יש שזה ממלא אותי?” אולי יש צורך לשפר את התקשורת הזוגית, או את ה”אני” שלי, בכמה אפיקים כמו לפתח ולהשקיע בתחביב שאתה טוב בו, זה ממלא ומספק. או למצוא חבר טוב/ עבודה טובה/ לימוד פורה וכו.
    בכל אופן, זו התמודדות לא פשוטה והרבה נאבקים בה.
    המון בהצלחה, יש לך את הכוחות לעמוד בזה.

  2. רבי נחמן אומר על פי דברי הזוהר “מאן הוא דנצח מאן דאחיד מאני קרבא בידיה”. מי הוא המנצח, מי שבסוף הקרב נשאר עם כלי הנשק בידו. כל זמן שאדם נלחם ולא נכנע, גם אם בינתיים נופל אבל מיד קם וממשיך להלחם ולא נכנע – הוא נקרא המנצח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד שאלות באותו נושא:

נעלמה לי המשיכה אחרי שהתחזקתי מהנפילות
אני בחור כבן 22 התמודדתי בעבר בנסיונות קשים של צניעות אחרי כל פעם שראיתי ברחוב מה שהו זה גרם לי להיכשל על בסיס יום יומי, עד שקראתי איזה ספר שפתחתי שסידר לי את הראש וגרם לי לחשוב ולהפסיק לקשר בין מה שרואים ברחוב לבן המעשים שנכשלים אח”כ, וככה יצאתי מזה...
קשה לי עם אבא שלי אחרי מה שראיתי בפלאפון שלו
אני נערה חרדית מבית חרדי יום אחד פתחתי את הפלאפון של אבא שלי (לא כשר) והייתה שם תמונה מאוד בעיתית מבחינת צניעות ותמיד אמרו לי שמה שההורים עושים לא קשור אלי וזה בינם לבין אלוקים אבל תכלס זה העלה בי רגשות מאד קשים כלפיו ואני אמורה לכבד אותו ואני מבולבלת...
נפילות,שידוכים, רווקות. בדידות.
אני רווק בן 25. ליטאי שעבר מסלול דיי קלאסי בעולם הישיבות- חיידר ישיבה קטנה וישיבה גדולה. התמודדתי -כמו כל בחור בגילאי ההתבגרות – עם הענין של הנפילות, ועם רגשות האשם הכל כך קשות שבאות אח”כ, ועם היצר וההורמונים הבלתי -פוסקים. התמודדתי. לא הייתי אומר באיזה פרישות יתירה. היו הרבה נפילות,...
שוב פעם נפלתי בסרטים הנוראיים האלו
לפני תקופה ארוכה עשיתי פילטר סינון לאינטרנט ומאז הפסקתי לראות את התכנים הבעיתיים שהייתי רואה . ככה כמה חודשים ”נקיים” ורגועים מבחינה מסוימת. לא יכול להגיד שהייתי ממש רגוע כל הזמן הזה אבל בגדול זה היה הרבה יותר טוב. שבוע שעבר, תוך כדי חיפוש נושא מסוים פתאום צץ אפשרות של...
האם כדי להימנע מחטא עדיף שינוי הדרגתי? זה כאילו אני מתיר לחטוא??
ראשית , תודה רבה על האתר המדהים שלכם!! כבר כמה שנים אני מתלבט בשאלה מה עדיף האם תמיד עדיף שינוי הדרגתי כדי להשיג מטרות בעבודת ה’ או שיש פעמים שצריך לעשות שינוי קיצוני בפעם אחת?{רק אקדים ואומר שאני יודע שבדברים חיוביים בעבודת ה’ למשל כמו זמן של לימוד תורה צריך...
רק מגיע ל"בין הזמנים" - ונופל!
הי, אני בן 19 לומד באחת הישיבות המובחרות, רגע לפני בין הזמנים. ופשוט נמאס לי. נמאס לי כבר שש שנים להילחם את אותה המלחמה, עם אפס התקדמות, כפשוטו. נמאס לי שש שנים לתכנן תוכניות, ולחשוב, ולהתאמץ ולשים שעונים מעוררים, ולא לקום לשחרית. נמאס לי שאני מצליח לשבוע, ואז קורס למצב...

עידכונים ותשובות בכל דרך שרק תרצו

באימייל
הזינו את כתובת המייל שלכם
בוואצאפ
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
בטלגרם
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
דילוג לתוכן