שלום לך שואל נכבד !
מיוחד ממש שאתה בוחן ובדק לפני שהבעיה מתחילה, להגיע מוכן ומודע זהו בודאי הכלי ראשון להתמודד נכון עם כל אתגר.
השאלה שאתה מציג מאוד מורכבת. היא מורכבת כי אין לה פתרון חד משמעי והבעיה היא בהחלט בעייתית.
אני לא מכיר עדיין חברה/קהילה שיצרה את כללי הזהב ליחסים מדוייקים בין המינים, אלו שיצרו יחסי עבודה טובים מחד וישמרו על גבולות ההלכה והנוחות לכל הצדדים.
למרות זאת ננסה ביחד לשרטט קווי מתאר שאולי יעזרו לך בדרכך זו. לי זה עוזר מאוד. דברים דומים שמעתי מחברים נוספים, בחן את הדברים כחכמתך ובנה את המסלול הכי ראוי ומתאים למצבך.
בראש ובראשונה חשוב לשים לב שיש ספר אחד שקובע את הכללים עליהם אי אפשר להתפשר. ספר שולחן ערוך. העובדה הזו נשמעת בנאלית אבל חשוב מאוד לדעת מה בדיוק כתוב בשולחן ערוך, ואסביר. כשומרי תורה ומצוות התרגלנו לחומה של סייגים שמקיפה אותנו מכל כיוון. הסייגים הללו קריטיים וחשובים על מנת שנצליח לעמוד במשימת עבודת ה’ בצורה המיטבית. אך צריך לזכור מהו הבסיס שעליו אנו מגינים ומהי המעטפת שיצרנו לאורך השנים.
מדוע זה כל כך חשוב?
יציאה לעבודה מסוג שאתה מתאר מערערת הרבה ממושכלות היסוד שלנו. לפעמים נימצא בסיטואציה בה סייג כזה או אחר נפרץ מבלי משים. חשוב מאוד שלא נכניס את העקרונות ואת הסייגים באותה המשבצת.
עלינו להיזהר מאוד שגם אם ההקפדות עליהן אנו מקפידים משתנות בכפוף לסיטואציות שונות, על ההלכות המקוריות אסור לנו לוותר בשום אופן.
*
ועכשיו לכמה המלצות שלטעמי יכולות לסייע
והן חשובות ממש
ראשית שתף את רעייתך בשאלות, בחששות ובספקות. זהו נושא שממש קרוב לזוגיות ויש להניח שגם היא חשבה על על ההתמודדות הצפויה ואף חוששת ממנה. זו הזדמנות נפלאה לפתח נושאים חשובים ולקבל עצות טובות מהשותפה שלך.
שנית, ובמקביל לשיחות עם רעייתך עשה לך רב. כדאי שתשב עם רב הקרוב לליבך שמכיר אותך ואתה יכול להיפתח בפניו. שב עם רב כזה ותנסו לשרטט קווי מתאר לסיטואציה בה אתה יכול להכניס את עצמך. קבעו כללים מתאימים, לדוגמה: שיחות עם נשים בעבודה – רק בעמידה. לא להתיישב לשיחת רעים. לדוגמה: להעדיף עבודות בהם אין עבודת צוות משותפת בקבוצות קטנות. הדוגמאות רבות. לא לדבר על בגדים ומראה חיצוני. לקרוא בשם משפחה או בתוספת תואר. האתגר הוא לנסות להעריך היכן עלולות להיווצר נקודות מפגש לא נעימות ואיך יוצרים גדר בטחון שנכונה לך ותסייע לך במהלך השנים בהם תעבוד בסביבה מעורבת בהן אתה חושש מסיטואציות מיותרות.
האם ניתן לצמצם ואולי אף למנוע לחלוטין מצבים כאלה?
ושלישית, ברוך השם אתה לא הראשון שמתמודד עם האתגר הזה. נסה למצוא חברים מהקהילה שלך שעמדו בפני השאלות הללו. חפש אנשים שאתה מעריך שעובדים במקצוע דומה לשלך ושמע מהם מה נקודות התורפה וכיצד הם מתמודדים. תמיד כדאי ללמוד מהניסיון המעשי של אנשים שעברו את זה כבר.
בנוסף, מאוד מומלץ לכתוב ולשרטט את המסקנות אליהם הגעת בדף מסודר. אחת לשבוע תוכל לבדוק עם אדם קרוב, אשתך או חבר טוב, האם אכן אתה עומד ביעדים ובגדרות שהצבת לעצמך. בדיקה עצמית קבועה תסייע לך לשמור על העקרונות והערכים החשובים לך בצורה טובה.
הדבר האחרון והראשון הוא תפילה. דבר עם בורא עולם, ספר לו על החששות והספקות, בקש שלא יביאך לידי ניסיון. תקדיש דקת תפילה יומיומית לענין הזה. זה עוזר גם ברמה הסגולית – תפילה מעומק הלב נענית, וגם ברמה הפרקטית – כאשר אתה יודע שבכל יום עליך לתת ‘דו”ח’ בפני מי שאמר והיה העולם בצורה כזו גם החוויה והתמודדות היומיומית הופכת להיות מרוממת ומגדלת מאוד.
בהצלחה רבה איש יקר
בצלאל
BetzalelStauber@gmail.com