The Butterfly Button
מתלבט באשר לעבודה בסביבה מעורבת

שאלה מקטגוריה:

שלום רציתי לשאול אני אברך חרדי בן 38 עסקתי עד היום בפקיד במשרד
העבודה שם כבר שחקה אותי והחלטתי ללמוד הנהלת חשבונות בגלל זמן לימודים קצר וכו’
כעת אני כבר חצי שנה אחרי שסיימתי לימודים ועדיין אני לא מוצא עבודה בתחום
הבעיה שיש לי זה שיש לי לפעמים הצעות עבודה בסביבה נשית מעורבת ואני מאוד מפחד מכך מצד שני אין לי הרבה ברירות וכדי להיכנס לתחום אני חייב להתפשר על משהו מה ניתן לעשות ?

תשובה:

שלום לך שואל נכבד !

מיוחד ממש שאתה בוחן ובדק לפני שהבעיה מתחילה, להגיע מוכן ומודע זהו בודאי הכלי ראשון להתמודד נכון עם כל אתגר.

השאלה שאתה מציג מאוד מורכבת. היא מורכבת כי אין לה פתרון חד משמעי והבעיה היא בהחלט בעייתית.

אני לא מכיר עדיין חברה/קהילה שיצרה את כללי הזהב ליחסים מדוייקים בין המינים, אלו שיצרו יחסי עבודה טובים מחד וישמרו על גבולות ההלכה והנוחות לכל הצדדים.

למרות זאת ננסה ביחד לשרטט קווי מתאר שאולי יעזרו לך בדרכך זו. לי זה עוזר מאוד. דברים דומים שמעתי מחברים נוספים, בחן את הדברים כחכמתך ובנה את המסלול הכי ראוי ומתאים למצבך.

בראש ובראשונה חשוב לשים לב שיש ספר אחד שקובע את הכללים עליהם אי אפשר להתפשר. ספר שולחן ערוך. העובדה הזו נשמעת בנאלית אבל חשוב מאוד לדעת מה בדיוק כתוב בשולחן ערוך, ואסביר. כשומרי תורה ומצוות התרגלנו לחומה של סייגים שמקיפה אותנו מכל כיוון. הסייגים הללו קריטיים וחשובים על מנת שנצליח לעמוד במשימת עבודת ה’ בצורה המיטבית. אך צריך לזכור מהו הבסיס שעליו אנו מגינים ומהי המעטפת שיצרנו לאורך השנים.

מדוע זה כל כך חשוב?

יציאה לעבודה מסוג שאתה מתאר מערערת הרבה ממושכלות היסוד שלנו. לפעמים נימצא בסיטואציה בה סייג כזה או אחר נפרץ מבלי משים. חשוב מאוד שלא נכניס את העקרונות ואת הסייגים באותה המשבצת.

עלינו להיזהר מאוד שגם אם ההקפדות עליהן אנו מקפידים משתנות בכפוף לסיטואציות שונות, על ההלכות המקוריות אסור לנו לוותר בשום אופן.

*

ועכשיו לכמה המלצות שלטעמי יכולות לסייע

והן חשובות ממש

ראשית שתף את רעייתך בשאלות, בחששות ובספקות. זהו נושא שממש קרוב לזוגיות ויש להניח שגם היא חשבה על על ההתמודדות הצפויה ואף חוששת ממנה. זו הזדמנות נפלאה לפתח נושאים חשובים ולקבל עצות טובות מהשותפה שלך.

שנית, ובמקביל לשיחות עם רעייתך עשה לך רב. כדאי שתשב עם רב הקרוב לליבך שמכיר אותך ואתה יכול להיפתח בפניו. שב עם רב כזה ותנסו לשרטט קווי מתאר לסיטואציה בה אתה יכול להכניס את עצמך. קבעו כללים מתאימים, לדוגמה: שיחות עם נשים בעבודה – רק בעמידה. לא להתיישב לשיחת רעים. לדוגמה: להעדיף עבודות בהם אין עבודת צוות משותפת בקבוצות קטנות. הדוגמאות רבות. לא לדבר על בגדים ומראה חיצוני. לקרוא בשם משפחה או בתוספת תואר. האתגר הוא לנסות להעריך היכן עלולות להיווצר נקודות מפגש לא נעימות ואיך יוצרים גדר בטחון שנכונה לך ותסייע לך במהלך השנים בהם תעבוד בסביבה מעורבת בהן אתה חושש מסיטואציות מיותרות.

האם ניתן לצמצם ואולי אף למנוע לחלוטין מצבים כאלה?

ושלישית, ברוך השם אתה לא הראשון שמתמודד עם האתגר הזה. נסה למצוא חברים מהקהילה שלך שעמדו בפני השאלות הללו. חפש אנשים שאתה מעריך שעובדים במקצוע דומה לשלך ושמע מהם מה נקודות התורפה וכיצד הם מתמודדים. תמיד כדאי ללמוד מהניסיון המעשי של אנשים שעברו את זה כבר.

בנוסף, מאוד מומלץ לכתוב ולשרטט את המסקנות אליהם הגעת בדף מסודר. אחת לשבוע תוכל לבדוק עם אדם קרוב, אשתך או חבר טוב, האם אכן אתה עומד ביעדים ובגדרות שהצבת לעצמך. בדיקה עצמית קבועה תסייע לך לשמור על העקרונות והערכים החשובים לך בצורה טובה.

הדבר האחרון והראשון הוא תפילה. דבר עם בורא עולם, ספר לו על החששות והספקות, בקש שלא יביאך לידי ניסיון. תקדיש דקת תפילה יומיומית לענין הזה. זה עוזר גם ברמה הסגולית – תפילה מעומק הלב נענית, וגם ברמה הפרקטית – כאשר אתה יודע שבכל יום עליך לתת ‘דו”ח’ בפני מי שאמר והיה העולם בצורה כזו גם החוויה והתמודדות היומיומית הופכת להיות מרוממת ומגדלת מאוד.

בהצלחה רבה איש יקר

בצלאל

BetzalelStauber@gmail.com

יש לך מה להוסיף? זה בדיוק המקום:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד שאלות באותו נושא:

חלוקת התפקידים בזוגיות לא נראית לי הוגנת
ראשית תודה על אתר שעונה בדיוק על מה שצריך הציבור החרדי ופותר הרבה ספקות פנימיים . ומכאן לשאלתי: חשוב לי להדגיש שאני מסתכלת על העולם בעיניים של צדק ושויון ולכן יש לי שאלה שלא ברורה לי . לפני דור או שניים היה ידוע שהתפקיד של האישה זה לבצע את צרכי...
איך עושים את המעבר הזה מרווקות לנישואין?
אני בגיל 20 לפני שידוכים בחור חרדי בישיבה כמו כולם בגיל 14-15 נחשפתי לדברים ועליות וירידות ביר״ש אבל ב״ה צולחים את זה היום כשאני חושב על שידוכים עולה בי מחשבה של איך אני מגיע למקום הזה של אחרי החתונה להיות עם אישה שכביכול גדלנו בידיעה שזה לא טוב ושמירת נגיעה...
ויכוחים ואתגרים במקום העבודה
שלום לאתר המדהים ולמשיבות היקרות! אני אמא ל 2 ילדים, ובעלי אברך. אני נמצאת בעבודה שכל הסביבה חילונית ושמאלנית ששונאת ממש את הדת. היה לי לפעמים פה ויכוחים, אבל מאז שראיתי שזה לא רק מזיק הפסקתי. אבל משום מה, אני מרגישה כל הזמן מהסביבה פה דחויה ולא רצויה, הייתי עוזבת...
מחשבות אחרי כנס צניעות...
שלום וברכה ותודה רבה על אתר כל כך מיוחד. השאלה שלי לא מקורית ולא באה לחדש שום דבר, היא גם מאוד ספציפית לפרט אחד מסויים (כבר תגלו…) אבל היא מציקה לי ואני מקווה שתוכלו לעזור.. היה לנו לאחרונה כנס בסמינר, מיזם מאוד מבורך ויפה שפועל אצלנו כבר כמה שנים שבו...
יש לי הרבה התלבטויות ובלגן בראש על צניעות ואינטרנט
תודה רבה על המקום שאתם מהווים בציבור שלנו!!! יש לי שאלה בנוגע לצניעות, אני כל כך מבולבלת אם מה אסור מה מותר מה חומרא ומה סתם תקנון. הבעיה הראשונה שלי זה גרביים, אני מתמודדת עם כל כך הרבה דברים אחרים הרבה יותר חשובים ואני מרגישה דפוקה על המאבק הזה, וכל...
לא מצליח לשמור עיניים בשכונה החרדית שאני חי בה
הי אני אברך נשוי לכמה שנים וגר בעיר שנחשב חרדי בארץ. אני מאד משתדל לשמור על העינים שלי ולא להיות כל כך סקרן על כל מה שהולך בסביבתי. אבל אני מוצא שהחיים שלנו במגזר החרדי מתנהלים באופן כל כך פתוח כזה שאין סיכוי שלא רואים הרבה נשים במשך ההליכה בחוץ...

עידכונים ותשובות בכל דרך שרק תרצו

באימייל
הזינו את כתובת המייל שלכם
בוואצאפ
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
בטלגרם
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
דילוג לתוכן