The Butterfly Button
מפחדת לצאת לשידוכים-מה עושים??

שאלה מקטגוריה:

הורי אומרים לי שהגיע כבר הזמן שאתחיל שידוכים אך אני חשה בפחד מהנושא. מה אני עושה עם זה? אפשר לצאת ככה לפגישות כשמרגישים חשש ופחד?

תשובה:

בחורה יקרה,

 ברוכה הבאה לשלב חשוב ומאתגר בחייך. בחירת בן זוג היא אחת הבחירות הגדולות והמשמעותיות בחיים, ולא אגזים אם אומר שאף הגדולה שבהן, ולפיכך – החששות, לא רק שהם טבעיים, הרי שמי שלא חוששת כלל, נראה כי אינה מבינה את משמעותו של צעד זה לעומקו. עצם העובדה שמצאת עוז בליבך לפנות אלינו, היא בהחלט צעד ראשון המבטא את רצונך העז להתגבר על המחסומים הנפשיים והפסיכולוגים המונעים ממך לעבור לשלב הבא בחייך, ומצביעים על יכולתך לעמוד באתגר זה, אם רק יפורק לצעדים קטנים יותר המתאימים ליכולותיך ולתחושותיך.

על חששות סבירים ניתן בד”כ להתגבר והם מהווים מנוף להתנהגות זהירה, מפוקחת, ואחראית. אך אם החששות הינם ‘משתקים’ ומונעים ממך לפעול כפי שאת אמורה/צריכה ורוצה לפעול, הרי שיש לבחון בזהירות ממה הם נובעים והאם הם במקומם ובגבולות הסבירים.

לצערי לא צינת את גילך ובאיזה שלב את בחיים (סמינר, לומדת, עובדת) כדי שניתן יהיה לבחון באופן מדוייק ממה נובעים חששותיך וכיצד ניתן להתגבר עליהם.

יתכן והנך צעירה לימים ואולי ניתן לדחות מעט את הכניסה לשלב זה, כשתרגישי מוכנה יותר.

אם אכן הגעת לשלב שבו עליך לקפוץ למים העמוקים, הרי שכדאי שתשאלי את עצמך מספר שאלות, שיעזרו לך לחפש את המטבע היכן שהיא נמצאת, ולאו דווקא מתחת לפנס.

 השאלה הראשונה שעליך לברר עם עצמך היא: ממה את חוששת? האם מ’להיות בשידוכים’ או מ’להתחתן’ ???

האם הדרך היא שמרתיעה אותך או היעד שאליו את אמורה להגיע במוקדם או במאוחר???

ההבדל בין השאלות יוביל אותך לחפש את התשובה בשני נתיבים שונים לגמרי,שבכל אחד מהם תשאלי את עצמך שאלות אחרות:

אם מדובר ב’דרך’ שמפחידה – אזי נסי לבחון:

האם את חוששת מכך שעליך לשבת בשיחה של ‘אחד על אחד’ עם גבר שאינך מכירה, אחרי ששנים רבות למדת במסגרת של בנות בלבד והסיטואציה הזו זרה לך לחלוטין?

האם מפחיד אותך לעמוד למבחנו של מישהוא אחר ולקבל ציון עובר/לא עובר?

איך מבררים ומחליטים עם מי להיפגש? האם יש בסביבתך הורה או אדם אחר שניתן לסמוך עליו שיעשה עבורך את הברורים המקדימים ולסנן את ההצעות המתאימות והראויות בלבד?

האם את מוטרדת מן השאלה איך תדעי לתהות על קנקנו של האדם שמולך,  אם אכן הוא מתאים לך? על מה להסתכל? מה לבחון? איך תדעי אם הוא האדם הראוי להקמת בית ומשפחה?

האם את טיפוס של שגרה, מתעבת פרידות, ומתקשה להסתגל לשינויים גם ביתר השלבים בחייך?

 במידה שמדובר ב’יעד’ – ברתיעה מלהינשא – שאלי את עצמך את השאלות הבאות:

האם אצל הוריך/משפחתך/חברותיך או ידידי המשפחה נחשפת למקרים בהם הזוגיות נתקלה בקשיים עובדה ההופכת את חיי הנישואין לענן שחור ומפחיד שאינך  רוצה להגיע אליו?

האם שמעת סיפורי בלהה על זוגות שנפלו בפח, שהוסתר מהם מידע קריטי, או שגילו יום אחרי החתונה כי לא ‘לנער הזה התפללו’ והיא שגורמת לרתיעה והפחד לגלות שחלילה נפלת לאותה סיטואציה?

האם חווית בעברך פגיעה מגבר, שגרמה לך לאבד את האמון בגברים והיא שמרתיעה אותך מלראות את עצמך נשואה למי מהם?

 כפי שאת מבינה, השאלות שונות לגמרי, ולפיכך גם העזרה שניתן יהיה להגיש לך עשויה להיות שונה בהתאם לתשובות שתתני לעצמך על שאלות אלו.

על חלק מן חששות ניתן להסתפק בשיחה עם הורה או כל ‘מבוגר אחראי’ ובוגר המכירך ועשוי להבין לליבך ולפרק ביחד עימך את החשש.

בעוד שעל חלק אחר שלהן יש ומומלץ להעזר באופן מקצועי. אם על ידי קאוצ’רית-מאמנת שתעביר אותך תהליך אימוני, ואשר במספר פגישות מוגבל תמקד אותך ותעזור לך לעבור תהליך שינוי שבעקבותיו תצליחי לכוונן את עצמך להשגת המטרה, תוך מציאת הכוחות הגלומים בך לפעולה. לעיתים, במסגרת תהליך קצר זה, ניתן לגלות כי מדובר בסיטואציה מורכבת ועדינה יותר שאז כדאי שתקבלי סיוע טיפולי רחב אשר ייתן מענה שורשי לבעיה, וזאת בטרם תיכנסי למערכת היחסים המחייבת והמאתגרת של חיי הנישואין.

 כיום קיימת מודעות גדולה שחיי נישואין דורשים הכנה ואף יעוץ וליווי מקצועי, לא רק במהלכם, אלא פעמים רבות גם לפניהם. בדיוק כמו הורות טובה, אשר בעבר היא הייתה אינטואיטיבית ואנשים נכנסו אליה ללא למידה והכנה. כיום, יש מודעות לתרומתם הרבה של קורסים להנחיית הורים המעניקים כלים ומפתחים כישורים להתמודדות עם סיטואציות שגרתיות, וזאת מבלי להמתין להתפתחותן של בעיות עמוקות המצריכות התערבות טיפולית אגרסיבית.

 כך גם הכנה לחיי זוגיות. רצוי וכדאי להתכונן אליהם נפשית ורוחנית, מתוך תהליך של הכרות עם עצמך, עם חוזקותיך ועם שאיפותיך בחיים. ממליצה מאד לברר על קורסים כמו זה (קורס הכנה לשידוכים לבנות של חב”ד http://old2.ih.chabad.info/#!g=1&url=article&id=64703)  העוסקים בליבון השאלות שהעליתי ברישא, ובעוד רבות אחרות. ברור זה ייתן לך את הכוחות לצאת לדרך מתוך תפילה לסיעתא דשמיא ואמונה עמוקה ביכולתן של המתנות שבהן חנן אותך הבורא להוביל אותך לבחירות נכונות.

 יהי ה’ בעזרך ותזכי לבנות בנין עדי עד

 ורדית

yvradv@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

יש לך מה להוסיף? זה בדיוק המקום:

עוד שאלות באותו נושא:

מובחנות בזוגיות תעזור לי לא להיפגע מבעלי?
עד הנישואין הרגשתי שהלב שלי הוא ברשותי. היתה לי גישה מאד בוגרת . לא נפגעתי מאחרים בקלות. הייתי סולחת בקלות . לא הייתי מושפעת מלחץ חברתי . (לדוגמה התחזקתי מבחינה דתית יותר מהחברה בתיכון שבו הייתי והלכתי עם האמת שלי ולא היה חשוב לי כהוא זה מה חושבים עלי ....
חלוקת התפקידים בזוגיות לא נראית לי הוגנת
ראשית תודה על אתר שעונה בדיוק על מה שצריך הציבור החרדי ופותר הרבה ספקות פנימיים . ומכאן לשאלתי: חשוב לי להדגיש שאני מסתכלת על העולם בעיניים של צדק ושויון ולכן יש לי שאלה שלא ברורה לי . לפני דור או שניים היה ידוע שהתפקיד של האישה זה לבצע את צרכי...
אני לא מרגישה שאני רוצה להתחתן... יש לי בעיה?
אני בחורה דתיה חזקה, כך שבציבור שלנו כבר יחסית מקובל שבנות יתחתנו בגיל הזה(לצורך העניין כבר יותר מחצי מהכיתה שלי התחתנה…). הבעיה היא שתמיד הרגשתי שונה מאותן הבנות… כאשר כולן היו קושרות מטפחות, מקוות ומייחלות להקים משפחה זוגיות כבר מגיל קטן, אני לא הרגשתי את זה, הרגשתי שאני קטנה מידי,...
לשתף בזוגיות בסערות שעוברות עלי?
ממש תודה על התשובות באתר, ניכר שהצוות כאן מקצועי ומבין בתחומו! הקדמה שאולי פחות נצרכת: ב”ה ארוסתי ואני נתחתן עוד חודשיים. לא מזמן קרה שהיה לי יום עם תחושת תסכול גדולה מאוד מכל מיני דברים שהצטברו, דיברתי עם ארוסתי היא שאלה אותי מה שלומי ואז פשוט הבכי התפרץ… שיתפתי. יום...
מה יהיה עם הזוגיות שלנו?
אני בת 27 . אני ובעלי נשואים 7 שנים ויש לנו 2 ילדים מתוקים .. מתחילת הנישואים היו קשיים . בהתחלה הוא היה מסור וקשוב וניסה לעשות הכל כדי שיהיה לי טוב . אני כנראה לא הייתי בשלה לנישואין והיה לי מאוד קשה עם השינויים שהנישואין הביאו איתם ונתתי לו...
פערים שהולכים וגדלים ביני לבין אשתי
כבר תקופה ארוכה שמפריע לי משהו בזוגיות שלנו שלי ושל אשתי. אז קצת רקע על הזוגיות שלנו :יש לנו זוגיות יחסית טובה אני מגדיר את זה הכי טובה, כי בשבילי זה טוב. אנחנו הורים ל-2 תכף לשלושה ברוך ה’, שנינו בערך באותו גיל התחתנו לפני 10 שנים, סך הכל הפערים...

עידכונים ותשובות בכל דרך שרק תרצו

באימייל
הזינו את כתובת המייל שלכם
בוואצאפ
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
בטלגרם
לחצו כדי להצטרף לקבוצה!
דילוג לתוכן