שלום וברכה להורי הבחורה המחפשת את זיווגה
קראתי את שאלתכם שוב ושוב וחיפשתי סממן או רמז למוטיב העיקרי שעליו נסוב השידוך וכל נושאי הפגישות, חיפשתי רמז לשאלה האם הבחורה מרגישה איזשהו חיבור ושפה משותפת עם הבחור, האם היא מרגישה בנוח בזמן הפגישות, האם נעים לה בחברתו, האם הוא מתאים לה? שאלתכם נסובו סביב החששות שלכם אך לא נתתם בשאלה שום משקל על תחושותיה של בתכם, שזהו עיקר השידוך, ודאי שאתם כהורים צריכים להאיר את עיניה בסיבות ובזרקורים נוספים, אך בשאלתכם העיקר חסר מהספר., אני מקווה מאוד שהשאלה נכתבה כך בלא כוונה ושלא במציאות כך הם הדברים.
מעבר לזה חסר לי נתון בסיסי להבין האם שאלות אלו נשאלו בתחילת פגישה ראשונה או במהלך 7 פגישות או בכלל בפגישה עשירית, נתון שהכרחי להבין את תמונת הדברים.
אך היות ואתם באמצע שידוך וחז”ל הורו לנו שצריך להשתדל ולמהר בנושאי שידוכים, אכתוב את התרחישים האפשריים ואת הנראה לי בס”ד בעניין זה כפי שלמדתי ממורי ורבותיי.
תרחיש א’- לבחור ולבחורה טוב יחד!
אם בתכם מרגישה בחברתו של הבחור שנעים לה, והא בר שיחה שמעניין אותה, וכו’ והדבר היחיד שמעיק זה החששות הנ”ל, על הבחורה לקבל הדרכה טובה ע”מ לעלות בפניו את השאלות ולגלגל אליו את הכדור ע”מ שהיא תוכל לעמוד על דעתו ולהבין האם באמת “סיבת השידוך” היא רצונו ב”משפחה אמידה” או שדווקא מתוך שהוא מרגיש איתה טוב הוא הרשה לעצמו לשוחח בפתיחות ואולי גם בגלל ההכרות המוקדמת שהזכרתם שקיימת ברקע הוא חש בפתיחות הזו, ולכן אם הבחור מוצא חן בעיניה רק שאלו הדברים מפריעים ברקע, מהראוי להסב את תשומת ליבו ולשמוע את דעתו על הנושאים הללו.
תרחיש ב’ לבחורה לא טוב או מתלבטת!
הבחור לא מוצא חן בעיני בתכם באופן מיוחד וביחד עם השאלות הללו הסיפור רק נעשה מורכב יותר, מציע מאוד (לבחורה לבדה!) לעשות חלוקה מסודרת על דף מה הם מעלותיו של הבחור, מה הם חסרונותיו, מה מוצא חן בעיניה מה לא, אלו דברים הוא מיוחד, ובאלו דברים הוא רגיל, ואז לעשות שיכלול נתונים, אם הרוב שלילי אז יש לה תשובה ביד, ואם אין הכרע לכאן ולכאן אולי זקוקים לעוד פגישות ע”מ לברר את הדברים, ובאותם פגישות שתשאל ותתמקד בנושאים הללו.
תרחיש ג’ לבחורה טוב, אבל לכם (ההורים) קצת פחות!
הבחור מוצא חן בעיני הבחורה אבל לא בעיניכם! בגלל השאלות הללו ואולי בגלל דברים נוספים, אם אתם סומכים על בתכם שהיא בגיל שידוכים ויכולה להקים את ביתה כבר, תסמכו עליה גם בבחירת בחיר ליבה ותנו לה לעשות את בחירתה לפי תחושת ליבה הרי הוא אמור להיות “בחיר ליבה” ולא לבכם! ואם היא מרגישה שהוא טוב עבורה, תודו לה’ על כך ותתחילו בהכנות לקליטת החתן החדש.
לגבי החשש לקמצנות!
קמצנות זה חולי רע שהפיל הרבה בתים, לו הייתי מסגנן את השאלה הייתי מציב את חשש זה בראש סדר השאלות, אני מציע לעשות בירור מדוקדק אצל חברים ככל הניתן, להגיע לחברים דוברי אמת הקרובים אליו, ואם אכן החשש מבוסס מציע לעשות שאלת רב גדול, כי קמצנות זה חולי קשה שפוגע בשלום הבית!
וההערה/ההארה לסיום:
אולי הבחור שואל את הבחורה את השאלות הללו מתוך חשש שבגלל שבתכם גדלה כדבריכם בבית אמיד, והוא חושש על פתיחות או סגנון שאינו מתאים לו ולכן הוא שואל את השאלות הללו והוא עושה מה שאנחנו מגדירים “הפוך על הפוך”!?
אין לי אלא לברככם שהקב”ה יוביל אתכם בדרך נכונה ובעצה טובה!
אברהם ב.
a0507333664@gmail.com