שלום יקרה, ומזל טוב.
כמה משמח לקרוא שיש לך קשר מעולה עם אחותך הגדולה, וכמה משמח לקרוא שהיא עומדת לקראת אירוסיה אחרי כ”כ הרבה שנים של תפילות וציפייה. ועדיין, בתוך כל השמחה הזו לא קל לך רגשית, את מוצפת ומבולבלת ולא ממש מבינה מה עובר עלייך. יקירה, אני רוצה לומר לך שאת הכי נורמלית בעולם. כן כן קראת טוב. נורמלית לגמרי, ואפילו בריאה. מה? למה? כמה? איך?
אז ככה:
שינוי בחיים, כל שינוי, ואפילו המשמח ביותר, כרוך בתהליך של פרידה או אבדן. פרידה מהמצב הקודם ואבדן של חלק מהדברים המוכרים והידועים שהיו כרוכים בו. קחי לדוגמא ילד בכור שנולד לו אח. לידת אח היא מאורע משמח, נכון? אבל מבחינת האח הבכור יש פה פרידה. פרידה מהסטטוס של בן יחיד, אבדן תשומת הלב המוחלטת של ההורים, ועוד. ניקח דוגמא נוספת שקשורה בעקיפין לשאלה שלך: חתונה. כן, גם עבור הכלה, חתונה היא שינוי שדורש פרידה מעולם הרווקות, מהחוויות המוכרות של חברות, לעיתים אבדן של המקום היציב והבטוח כל כך שלך בבית וצורך להגדירו מחדש, ועוד.
גם הסיטואציה שאת מתארת בשאלתך, היא סיטואציה כזו. אחותך הגדולה מתארסת, ואין דבר משמח מזה, אך יחד עם זאת עבורך זה שינוי לא קל שכרוך בפרידה ואבדן. פרידה מהקשר הכל כך קרוב שלכן, הבנה שיש לה עכשיו עולם שהיא צריכה לבנות ולא תוכל לשתף אותך בחלק ממנו, שינוי במבנה המשפחתי המוכר ועוד ועוד.
אירועי פרידה או אבדן, כרוכים לר בשלב של “התאבלות” מסויימת על מה שאבדנו, לאור כך, חשוב להבין שהתחושות שאת מתארת של מוצפות, פחד, עצב ועוד, הן תחושות טבעיות ונורמליות.
שאלת מה תוכלי לעשות כעת.
ובכן. אני חושבת שאחת הדרכים החשובות שיעזרו לך בהתמודדות היא דבר ראשון קבלה. קבלה של הרגשות הקשים שמציפים אותך, הבנה שהם נורמלים ושיש להם מקום. אני מאמינה שכאשר תצליחי לקבל ולהכיל אותם, הם יירגעו במקצת ויפנו את מקומם גם לרגשות חיוביים של שמחה והתרגשות.
מימד נוסף שיכול לסייע לך בכך, הוא לעסוק בעשייה חיובית הקשורה למאורע. חז”ל אמרו לנו: אחרי הפעולות נמשכים הלבבות. תוכלי ליישם את הכלל הזה כאן.
דוגמאות לעשייה חיובית שקשורה לאירוע? הכנת עוגה לאירוסין, התעסקות בעיצוב של הבר או של המתנות, עזרה לאחותך בבחירת שמלה ועוד כיד הדמיון הטובה עלייך.
מנסיוני נוכחתי לראות, שעשייה חיובית, גם אם היא מאולצת בתחילה, יש בכוחה להכניס אותנו לאוירה הרצויה, ולגרום לנו לחוש טוב יותר.
מאחלת לך שמחות בלב שמח תמיד!
אפרת